“U” – FC Vaslui se joacă pentru puncte şi reabilitarea antrenorilor

“U” – FC Vaslui se joacă pentru puncte şi reabilitarea antrenorilor
Tehnicienii lui “U” şi FC Vaslui, Marian Pană şi Lopez Caro, care se duelează azi, de la ora 18:00, sunt obligaţi să învingă pentru a-şi salva situaţia tensionată de la cluburi.
Aşteptări mari şi rezultate dezamăgitoare sunt reţeta începutului de sezon la “U” şi FC Vaslui, echipele care azi, de la ora 18:00, caută prima victorie din acest sezon. Dacă la Cluj situaţia e mai tensionată, după ce fanii echipei l-au contestat vehement pe antrenorul Marian Pană, în tabăra moldovenilor “galacticul” Lopez Caro a mai primit un cadou, în ciuda startului slab: brazilianul Adailton. Totuşi, orice alt rezultat decât victoria îl poate arunca pe fostul antrenor de la Real Madrid în “groapa cu lei”.

Universitatea a început slab sezonul, însă probabil că nici cel mai optimist suporter nu s-ar fi aşteptat la victorii “pe linie” cu Steaua şi FC Braşov. Nemulţumirile fanilor, exprimate vehement şi la antrenamentele echipei din această săptămână, se leagă de jocul foarte slab al echipei. Practic, “U” nu a avut decât două şuturi pe poartă în primele două jocuri ale debutului de stagiune, ambele transformate de Claudiu Niculescu din penalty, respectiv lovitură liberă.

Managerul Marian Pană a recunoscut şi el sterilitatea ofensivă de care dă dovadă echipa sa, spunând că o cauză ar putea fi lipsa de omogenitate din lotul echipei, dar şi lipsa de atitudine a elevilor săi. La Braşov, Boştină, Niculescu şi colegii lor au căzut complet după ce Cristi Ionescu l-a “executat” pe Boşneag cu un şut de la 30 de metri lateral stânga. Pană încearcă acum, pentru meciul cu FC Vaslui, să construiască pe cele 14 minute bune avute de echipa sa în debutul reprizei secunde de la Braşov.

“La capitolul atitudine stăm mai rău şi la omogenitate la fel, însă nu e o scuză. Am luat goluri uşoare, pe momente de relaxare. Echipa nu e bine închegată, avem nevoie de rezultate pentru a prinde încredere. Avem nevoie de victorie cu Vaslui, le voi transmite şi jucătorilor starea mea pozitivă. După două etape nu e cazul să dramatizăm, avem ocazia să ne reabilităm. La Braşov am controlat jocul în începutul reprizei secunde, dar după ce am primit gol am căzut mental. Dacă am fi continuat să mergem peste ei puteam egala”, a declarat optimist Pană.

Contestat în continuare de fani, antrenorul e convins că echipa nu-şi va pierde sprijinul galeriei. Până ieri, realitatea nu-i dădea dreptate, doar 500 de bilete fiind vândute pentru jocul cu Vasluiul. Cert e că, antrenorul va continua experimentele, urmând ca în echipa de start să apară, din nou, încă două-trei nume noi faţă de jocul cu FC Braşov.

În primul rând, Ionuţ Boşneag va ieşi din poartă, urmând ca Florin Matache să-şi reia locul, iar echipa ar putea arăta în felul următor: Matache – Unguruşan, Munteanu, Izvoranu, Mendy – Balde, Boştină – Delgado, V. Gheorghe, Acosta – Niculescu.

Apele sunt departe de a fi limpezi în tabăra “plăieşilor” lui Lopez Caro. Antrenorul venit cu surle şi trâmbiţe, alături de David Rivas, Rodolfo Bodipo sau Alejandro Campano, jucători cu câteva sute de meciuri în Primera Division, a dezamăgit. Vasluiul a fost victimă sigură în Giuleşti şi a scos un egal in-extremis în partida de acasă cu FCM Târgu Mureş.

Antrenorul a făcut o declaraţie tipică înaintea unui astfel de meci, anunţându-şi jucătorii să nu subestimeze Universitatea. “«U» Cluj este o echipă bine organizată, cu un nivel bun de agresivitate, având o serie de individualităţi de excepţie, iar la nivel colectiv predomină două puncte importante: una este legată de faza de contraatac, iar cea de a doua este legată de faza fixă”, i-a caracterizat scurt spaniolul pe “studenţi”. Acesta nu va putea conta pe Gerlem şi Wesley, ambii accidentaţi, şi pe brazilianul Adailton, abia transferat la echipă.

Meciul dintre “U” şi FC Vaslui este programat azi, de la ora 18:00, urmând a fi transmis în direct de GSP TV şi live-text pe site-ul ziuadecj.ro


Interes minim pentru meci

Până ieri seara, doar 500 de fani au achiziţionat bilete la partida dintre “U” şi FC Vaslui, incluzându-i aici şi pe cei care şi-au procurat tichetele de acces de la Alba Iulia. Totuşi, oficialii clubului clujean se bazează pe faptul că majoritatea suporterilor îşi vor cumpăra biletul de intrare în cursul zilei de azi şi pun lipsa de interes pe seama orei şi a zilei mai puţin potrivite la care a fost programată partida.

Comenteaza