“U” Cluj, victorie muncită cu Viitorul Pandurii. “Studenții” au revenit pe loc de play-off

“U” Cluj, victorie muncită cu Viitorul Pandurii. “Studenții” au revenit pe loc de play-off
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa condusă de Erik Lincar s-a impus la limită în fața formației din Târgu Jiu, scor 1-0, grație unui gol înscris în a doua parte a reprizei secunde.

Primele minute ale partidei de pe Stadionul “Jean Pădureanu” din Bistrița au fost marcate de o serie de erori din partea ambelor formații, care s-au bazat mai mult pe acțiuni individuale. “Studenții” au încercat mai mult acțiuni în cele două flancuri, în timp ce oaspeții au mizat pe cartea contraatacului.

Prima fază de poartă a venit abia după jumătatea reprizei, când Țegle a trimis puternic dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, iar Gorcea a respins în lateral (23). După momente bune ale gorjenilor, finalul primei părți le-a aparținut elevilor lui Erik Lincar. Eftimie a fost eroul Viitorului, fiind cel care a salvat în fața lui Tescan (34), respectiv Boiciuc (42, 45). Astfel, scorul pauzei la Bistrița a fost 0-0.

Jocul s-a desfășurat după același scenariu și în startul actului secund. Împinși de la spate de câteva zeci de fani sosiți de la Cluj, “studenții” au avut inițiativa, însă nu au reușit să treacă de barajul defensiv al oaspeților.

Universitatea Cluj a practicat același joc bazat pe acțiuni în marginea terenului, însă de multe ori calitatea centrărilor a lăsat de dorit. Mai mult, Eftimie a fost la post de fiecare dată când “Șepcile roșii” au încercat să amenține poarta gorjenilor.

Cu toate acestea, imediat după jumătatea reprizei secunde, echipa clujeană a reușit să deschidă scorul. În minutul 68, Mitrea a centrat, Hofman a reluat în bară, însă balonul a ajuns la Boiciuc care a trimis în plasă. Imediat după ce atacantul clujenilor a deblocat tabela, oaspeții au avansat, în speranța unui gol egalizator, în timp ce “studenții” au încercat să profite de spațiile generoase din defensiva gorjeană.

În cele din urmă, tabela arenei din Bistrița nu s-a mai modificat, iar Universitatea Cluj a reușit să câștige cu 1-0 și să urce pe locul al patrulea în clasamentul Ligii a 2-a.

 

Comenteaza