"U" Cluj, victorie în stil italienesc în fața Chindiei Târgoviște

"U" Cluj, victorie în stil italienesc în fața Chindiei Târgoviște
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Eugen Neagoe a obținut al doilea succes consecutiv în Superligă, cu același scor ca și în runda precedentă, 1-0.

Cele două echipe s-au testat reciproc în primele minute, însă Universitatea Cluj a preluat treptat inițiativa și a dominat la capitolul posesie. Totuși, ocaziile la poarta oaspeților au fost rare, trupa lui Mihalcea preferând să creeze densitate în zona careului și să blocheze fiecare acțiune a "studenților".

Prima oportunitate de a înscrie a venit abia în minutul 14, când Ilie a trimis slab cu capul direct în brațele portarului, în urma unui corner. Imediat, Ely a reluat și el cu capul, dar balonul a trecut alături (16).

Echipa clujeană a continuat să încerce acțiuni în jumătatea adversă, însă fără succes. Mingile lungi au fost principala armă a ambelor formații, în timp ce acțiunile în viteză au fost rare și de durată.

Până la finalul reprizei, un șut trimis de Ely de la mare distanță, însă pe direcția portarului a fost singura situație periculoasă (30). Astfel, scorul pauzei la Mediaș a fost 0-0.

Deși Eugen Neagoe a introdus forțe proaspete în teren după revenirea de la cabine, Chindia a avut ocaziile mai mari. Mai întâi Chamed a trimis bine din lovitură liberă (53), iar apoi Neguț a scăpat singur cu Gorcea, însă portarul a reușit să rețină în fața atacantului (58).

Totuși, după ce prima oră de joc s-a scurs, Universitatea Cluj a deschis scorul, în urma unei faze construite de cei trei oameni veniți de pe bancă. Remacle i-a trimis în flanc lui Vlădoiu, care a trimis în centrul careului de unde Fulop l-a învins pe Căbuz (63).

"Șepcile roșii" au făcut imediat pasul înapoi și s-au bazat pe contraatacuri. Organizarea defensivă a echipei clujene a dat roade, oaspeții fiind nevoiți să șuteze de la distanță, execuții care nu au pus în pericol poarta lui Gorcea.

La capătul unui meci pe care l-a controlat, deși nu și-a creat prea multe ocazii, Universitatea Cluj a obținut cel de-al doilea succes al sezonului, scor 1-0 în fața Chindiei Târgoviște. 

Comenteaza