“U” Cluj, victorie fără emoții la Brăila. “Studenții” au egalat liderul Petrolul

“U” Cluj, victorie fără emoții la Brăila. “Studenții” au egalat liderul Petrolul
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa pregătită de Erik Lincar s-a impus fără probleme împotriva celor de la Dacia Unirea Brăila, scor 2-0, și a ajuns pe locul al doilea în clasamentul eșalonului secund.

Deși “studenții” porneau ca favoriți în fața unei formații care nu a mai înscris de trei etape, gazdele au forțat în primele minute, iar Gorcea și-a salvat echipa la șutul lui Lungu (5). Forcing-ul brăilenilor nu a durat prea mult, iar Dican a fost aproape de marca, cu o lovitură puternică de cap (9).

Trei minute mai târziu, Ribeiro nu a mai ratat ținta și a reușit să își aducă echipa în avantaj, cu o execuție din marginea careului (12). Trupa lui Lincar a făcut un pas în spate imediat după gol, iar singurul pericol pentru poarta adversă a rămas Ribeiro, cu două execuții care au trecut alături.

Totuși, minutele de final ale primei părți au adus un nou gol al “Șepcilor roșii”. Boiciuc și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor grație unei erori grave a portarului advers, iar scorul pauzei la Brăila a fost 2-0.

Startul actului secund s-a desfășurat după același scenariu ca și primele secvențe ale partidei. Dacia Unirea Brăila a încercat mai multe acțiuni ofensive fără succes, în timp ce “studenții” s-au acomodat cu ritmul jocului.

Treptat, Universitatea Cluj a preluat inițiativa, însă nu a forțat. Prima ocazie a venit după abia o oră, când Tescan a reluat din apropiere, însă balonul a fost deviat și trecut peste transversală (60). În a doua parte a reprizei, Blejdea a reprezentat principalul pericol din tabăra “Șepcilor roșii”.

Intrat cu energie de pe bancă, jucătorul din flancul stâng a reușit mai multe acțiuni bune, iar cu 10 minute înainte de final l-a învins Cristian Andrei cu un șut la colțul lung din interiorul careului (80). Elevii lui Erik Lincar au gestionat bine finalul de meci și s-au impus cu 3-0.

Comenteaza