"U" Cluj, victorie facilă cu CSM Alexandria. "Studenții" au urcat pe primul loc în grupa din Cupa României

"U" Cluj, victorie facilă cu CSM Alexandria. "Studenții" au urcat pe primul loc în grupa din Cupa României
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Eugen Neagoe s-a impus fără probleme în fața echipei din Liga a 3-a, scor 4-0, într-un meci disputat la Turnu Măgurele.

Tehnicianul "Șepcilor roșii" a trimis în teren mai mulți jucători care nu au prins minute în ultima perioadă, însă a primit o veste proastă încă din start, când Nowak a ieșit accidentat (2). Gazdele au încercat să reducă din diferența de valoare dintre echipe și au făcut un pressing agresiv în primele minute, care i-a obligat pe clujeni să încerce mingi lungi.

Două șuturi trimise de Haită (8) și Remacle (10) au fost primele semnale ofensive al Universității Cluj. Oaspeții au încercat să construiască, însă lipsa de inspirație și o defensivă bine organizată au tăiat din elanul elevilor lui Neagoe. În cele din urmă, deschiderea de scor a venit după o jumătate de oră de joc, când un șut deviat al lui Haită a scuturat plasa porții (30).

Până la finalul reprizei, Hofman a avut șansa de a majora diferența, dar a fost blocat, deși a fost lăsat în poziție ideală de Remacle, iar scorul pauzei la Turnu Măgurele a fost 0-1.

După revenirea de la vestiare, CSM Alexandria a încercat din nou pressing-ul din prima repriză, însă intensitatea a fost mai scăzută. Nici ritmul "studenților" nu a fost mai bun, însă echipa clujeană a controla partida. La 8 minute de la reluare, Bălan putea profita de o eroare a adversarilor, dar a șutat în plasa laterală (53).

La jumătatea reprizei, Neagoe a decis să îl introducă în teren pe Horșia, iar antrenorul s-a dovedit a fi inspirat. Tânărul mijlocaș avea să paseze decisiv în două rânduri. Mai întâi a trimis bine pentru Bălan, care nu avea marcaj și a înscris pentru 2-0 (71). Cinci minute mai târziu, dintr-o poziție aseămănătoare, Horșia a centrat din nou bine, iar de această dată, Pițian a fost cel care a reluat cu capul în plasă (76).

Cu juniorul Alexandru Fărăgău introdus în flancul drept al apărării, Universitatea Cluj a mai reușit să înscrie o dată până la final, prin Bălan care a stabilit scorul final la Turnu Măgurele, 0-4.

Comenteaza