“U” Cluj țintește victoria pe terenul liderului: “Trebuie să mergem la Ploiești și să spălăm rușinea eșecului cu Astra”

“U” Cluj țintește victoria pe terenul liderului: “Trebuie să mergem la Ploiești și să spălăm rușinea eșecului cu Astra”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația clujeană va întâlni în deplasare Petrolul, echipa clasată pe primul loc în ierarhia Ligii a 2-a, în ultimul meci al anului.

După înfrângerea surprinzătoare de pe propriul teren în compania Astrei Giurgiu, Universitatea Cluj se pregătește de unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului. “Studenții” se vor deplasa pe terenul liderului Petrolul cu gândul la un succes care i-ar apropia la doar trei puncte de “Lupii galbeni”.

Antrenorul “Șepcilor roșii”, Erik Lincar a analizat greșelile elevilor săi din jocul cu Astra, a studiat și adversarul din ultimul meci al anului și e încrezător înaintea partidei de la Ploiești.

“Ne așteaptă jocul cu echipa de pe locul 1, echipă ce a pierdut doar două jocuri. Cred că vor fi foarte motivați, mai ales că în ultima etapă au pierdut cu Hermannstadt. Noi << am reușit performanța>> de a lua bătaie de la Astra într-un meci care pentru mine este la fel de dezamăgitor ca și cel în care am pierdut promovarea în ultimele secunde.

Din păcate, când nu ești serios fotbalul te pedepsește. I-am prevenit pe jucători, nu au înțeles importanța jocului. Vreau să uit, deși e greu, vreau să ne gândim la următoarea etapă, în care mizez pe tăria de caracter a jucătorilor mei și orgoliul lor.

Cu siguranță ar fi extraordinar pentru noi să câștigăm la Ploiești, mai ales că s-ar diminua diferența de puncte. Va trebui să facem mult mai mult în teren decât în jocul cu Astra. După meci am încercat să le explic că era un joc pe care niciodată nu trebuia să îl pierdem. Trebuie să mergem la Ploiești și să spălăm rușinea eșecului cu Astra.

Petrolul este o echipă solidă, mai ales în zona mediană, unde au jucători cu foarte mare experiență. Și jucătorii din atac au marcat în dese rânduri. Este o echipă care profită de fiecare fază fixă și va trebui să fim foarte atenți”, a declarat antrenorul ”studenților”.

La rândul său, Denis Ispas a vorbit despre jocul de la Ploiești. “Va fi un meci foarte dificil, însă totul va depinde de noi. Suntem un grup bun, dar trebuie să demonstrăm asta pe teren. Atât timp cât vom juca precum o echipă, vom avea rezultate. Cât timp vom juca individual, fotbalul ne va pedepsi.

Dușurile reci au venit în momentele în care nu trebuiau să vină. Și la meciul cu Șelimbăr avea culoar bun pentru a menține distanța față de cei de la Hermannstadt. Meciurile de acest gen ne vor defini ca echipă și vor arăta la cel nivel suntem.

Pe noi ne interesează să luăm puncte și putem face asta doar prin atitudine și dăruire. Noi nu suntem tehnici din cale afară, dar suntem muncitori. Atât timp cât vom înțelege că fotbalul la Liga a 2-a este 98% muncă, atunci vom avea reușite”, a spus fundașul central.

Partida dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești este programată marți, 7 decembrie, de la 17:00.

loading...
Comenteaza