“U” Cluj taie din salarii, Boc promite finanțare

“U” Cluj taie din salarii, Boc promite finanțare

Clubul de fotbal ”U” Cluj va avea asigurat sprijinul financiar din partea autorităților locale. Primarul Emil Boc a promis sprijin pentru toate cluburile şi asociaţiile sportive din oraş.

În urma declarării stării de urgență în România și a suspendării Ligii 2, ”U” Cluj a rămas fără banii care urmau să vină de la Consiliul Local și cu unele contracte de sponsorizare în stare de suspendare, iar astfel, conducerea clubului a decis să reducă la jumătate salariile jucătorilor și angajaților, conform Liga 2.

Directorul general Daniel Stanciu a spus că era imposibil ca "U" Cluj să aibă rezerve financiare pentru a nu fi afectat de această perioadă. ”Noi suntem asociație. Luăm banii pe an calendaristic și îi putem cheltui, cu anumite restricții, până în decembrie. Ce nu cheltuim se întoarce la buget. Sponsorii vin pe un an sau doi, nu poți să-i obligi să-ți dea bani.

E foarte greu să faci un buget, mai ales că e un club nou, de trei ani. Faci un surplus doar din participări în cupe europene sau vânzarea jucătorilor. Noi am luat-o de la zero și cu academia. Am investit foarte mult în academie, dar sunt copii mici, nu pot fi vânduți. E greu să pui bani deoparte. Noi am fost cu banii la zi”, a explicat Daniel Stanciu.

”U” Cluj trebuia să primească 3 milioane de lei în aprilie, după o hotărâre a Consiliului Local, însă plata a fost blocată fiindcă resursele financiare au fost direcționate către gestionarea pandemiei de coronavirus. La Cluj a avut loc o dezbatere între autoritățile locale și reprezentanţii cluburilor și asociațiilor sportive din oraș, în cadrul căreia s-a vorbit despre necesităţile financiare ale acestui sector.

Ulterior, la ZIUA LIVE, primarul Emil Boc a promis sprijin finanaciar pentru toate cluburile şi asociaţiile sportive din oraș. “Oamenii aceştia sunt afectaţi şi ei, ca toţi ceilalţi, de pandemie. Sportul trăieşte în bună parte din sponsorizări, care provin din mediul de afaceri, care acum are probleme mari. De unde taie prima dată când are probleme? Din publicitate și sponsorizări.

Noi, domeniul public, nu trebuie să renunţăm la susţinerea financiară. Până la finalul lunii iunie vom veni cu un sprijin financiar pentru toate cluburile şi asociaţiile, mai mici şi mai mari, începând cu Universitatea Cluj, unde noi suntem fondatori, adică direct responsabili de existența Universității Cluj. Asta e foarte clar, pentru Universitatea Cluj, ca de altfel pentru toate celelalte asociații, cluburi sportive din oraș.

O susținere financiară pe care o voi stabili la începutul săptămânii următoare, după ce voi vedea cifrele, ca să pot încadra niște chestiuni bugetare nu foarte simple, dar vor avea susținere financiară. Nu va putea fi același buget, pentru că nu are cum, dar cât mai aproape de acea valoare”, a declarat Emil Boc.

”U” Cluj a încheiat această ediție de campionat a Ligii 2, 2019/2020, ”înghețată” din cauza pandemiei, pe locul 14, cu 27 de puncte în 23 de meciuri. Nimeni nu va retrograda, ca urmare a unei decizii a Federației Române de Fotbal, iar promovarea se va decide într-un play-off între primele șase clasate.

Comenteaza