”U” Cluj rămâne fără Dragan Petricevic: ”Am considerat că e mai bine să plec”

”U” Cluj rămâne fără Dragan Petricevic: ”Am considerat că e mai bine să plec”
Antrenorul Universității Cluj, Dragan Petricevic, și-a anunțat, luni, plecarea de pe banca vicecampioanei României la baschet feminin.

Tehnicianul născut la Sarajevo, dar cu origini sârbe, s-a despărțit de formația ardeleană după aproape doi ani. Petricevic a luat această decizie împreună cu directorul echipei, Liviu Alexa.

"Când am plecat acum doi ani de la Timișoara nu credeam că poate exista o despărțire mai tristă, dar iată că se poate și acum. Nu știu cât de mult pierde Clujul, dar eu știu că voi pierde relația și apropierea cu oameni foarte dragi.

Liviu și cu mine avem o relație în care vorbim zilnic, despre absolut toate. Știam care e situația financiară, că se duce spre o diminuare a bugetului, a puterii echipei. Niciodată nu mi-a spus că nu mai pot să primesc banii. Problema era că, dacă eu rămâneam, bugetul de care dispune acum echipa nu era favorabil clubului.

Plecarea mea este mai utilă acestui proiect, care trebuie să continue. Mă bucur că Liviu rămâne, și că acest proiect va continua suficient de bine susținut, încât să aibă din nou o legătură cu vârful.

Relația cu clubul sportiv nu a fost una pe care eu mi-am dorit-o, ci una destul de eșuată. Într-un an și jumătate am simțit o lipsă de respect față de echipă. Nu știu ce voi face pe viitor, eu n-am o țintă precisă", a declarat fostul antrenor al echipei de baschet feminin.

La rândul său, Liviu Alexa a afirmat că nu a putut să-i ofere condiții mai bune lui Petricevic, iar din acest motiv s-a ajuns la plecarea antrenorului din fosta Iugoslavie. Alexa a acuzat conducerea CS ”U” Cluj că nu s-a implicat suficient la echipa de baschet feminin.

"Am hotărât de comun acord că cel mai bine ar fi ca Dragan să urmeze un alt parcurs, pentru că este un antrenor extraordinar, un vârf de carieră și în acest moment nu pot să-i ofer un proiect așa cum și-ar dori și el, și eu, pe măsura realizărilor de anul trecut. În acest moment nu putem să sperăm la mai mult, la un titlu.

Am stat foarte mult în cumpănă dacă să plec și eu din acest proiect, și era cât pe ce să o fac, am promis că eu vin și plec cu Dragan, dar el mi-a explicat că în baschet cel mai important e să fii constant, să nu ai o apariție meteorică. În acest moment, proiectul nu mai poate fi susținut la aceleași cote pentru că au plecat jumătate dintre sponsori. Eu nu cred că sportul de performanță este susținut și valorizat așa cum merită.

Îmi plânge sufletul să văd cum echipa de fotbal Sepsi, din liga a doua, beneficiază de 800.000 de euro din bani privați, că în acest oraș noi nu putem susține o echipă de handbal feminin sau de baschet feminin sau că Sepsi are 500.000 de euro buget pe an, la baschet feminin, și o arenă de 19 milioane de euro, grație primăriei, și noi ne antrenăm la Horia Demian, când putem și când ni se dă voie. Nici eu, nici Dragan Petricevic nu am primit un telefon din partea lui Ovidiu Vasu (directorul CS "U" Cluj, n. red.), sau din partea conducerii, să discutăm.

Mă simt dezamăgit, pentru că Dragan și echipa asta merita mai mult respect din partea clubului. Îmi vine să plâng de ciudă pentru că pierd un prieten enorm, Clujul pierde un mare antrenor, dar am ajuns amândoi la concluzia că e mai bine așa. Noi nu putem merge la un nivel mai jos cu un asemenea antrenor și el merită mult mai mult din partea sportului", a spus Alexa.

Sub comanda lui Petricevic (48 ani), "U" Cluj a încheiat sezonul pe locul secund, după o finală cu Sepsi Sfântu Gheorghe. "Studentele" au fost învinse în finală cu 1-3 la general. A fost prima prezență a Universității într-o finală de campionat după 14 ani. În sezonul 1995-1996, la prima experiență ca tehnician, Petricevic a luat titlul cu echipa de baschet masculin a Universității Cluj.

Comenteaza