"U" Cluj pierde și la Arad. Lincar, a treia înfrângere consecutivă

"U" Cluj pierde și la Arad. Lincar, a treia înfrângere consecutivă
| Foto: FC Universitatea Cluj

Două egaluri și trei înfrângeri a strâns Erik Lincar din cinci meciuri, la primul său sezon în Superligă. "Studenții" sunt pe loc de retrogradare. 

"Șepcile roșii" au început cu o formulă inedită jocul de la Arad, cu Ioan Filip ocupând una dintre cele două poziții de fundaș central. Gazdele au avut inițiativa în primele minute, iar eftorul a dat roade. Vukcevic a centrat din flancul drept, Romario a încercat să respingă, însă balonul a ajuns la Postolachi, care l-a învins pe Brănescu (6).

Universitatea Cluj a început imediat cursa pentru egalare și a devenit echipa mai activă, în timp ce arădenii au făcut un pas înapoi. Chiar dacă ritmul nu a fost unul care să pună probleme, "studenții" au controlat jocul. Trupa lui Lincar a beneiciat de mai multe faze fixe, însă fără să amenințe poarta lui Iacob.

Totuși, egalarea a venit cu 9 minute înainte de finalul timpului regulamentar. Romario Pires a insistat la un balon ce părea pierdut, l-a păcălit pe Postolachi și i-a pasat în careu lui Bălan, care a marcat din apropiere (36).

"Studenții" nu au reușit să profite de momentul bun și au trecut prin emoții considerabile înainte de pauză. Benga a reușit să înscrie în urma unei lovituri libere, însă golul a fost anulat după o analiză îndelungată (45+2). Astfel, la finalul primei reprize, tabela de la Arad indica 1-1.

La revenirea de la cabine, Erik Lincar a schimbat cei doi oameni din flancul stâng, Briceag și Hlistei și i-a introdus pe Pîrvulescu și Ely Fernandes. În primul sfert de oră de la reluare, ritmul a fost unul bun și s-a jucat de la o poartă la alta. Totuși cea mai mare ocazie a venit la jumătate reprizei, când stopperul Chindriș a luat o acțiune pe cont propriu, a ajuns în poziție favorabilă, dar a trimis alături (63).

Universitatea Cluj a avut parte de momente bune în cea de-a doua parte a reprizei secunde, iar Haită l-a pus la încercare pe Iacob cu un șut din lovitură liberă (78). În ciuda eforturilor "studenților", gazdele au fost cele care au înscris.

După un contraatac ratat al echipei clujene, UTA a dus repede balonul în apropierea careului oaspeților, de unde Cascini l-a învins pe Brănescu cu un șut la colțul lung (82). Elevii lui Lincar au fost forțați din nou să alerge după egalare, însă nu au mai reușit să înscrie și au suferit cel de-al treilea eșec consecutiv, 2-1 pe terenul celor de la UTA.

Comenteaza