"U" Cluj - Petrolul, un meci cu 70 de ani de istorie, se joacă astăzi

"U" Cluj - Petrolul, un meci cu 70 de ani de istorie, se joacă astăzi
| Foto: FC Universitatea Cluj

Cele două echipe au statut de nou-promovate, după ce au reușit să revină în prima ligă la finalul sezonului trecut.

Fără victorie în primele trei runde din Superligă, FC Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești speră să obțină primul succes în meciul direct. Duelul dintre "Șepcile roșii" și "Lupii galbeni" are o istorie de aproape 70 de ani.

Prima înfruntare directă în prima ligă a avut loc în octombrie 1952, atunci când Flacăra și Știința remizau, 2-2. În returul acelui campionat, clujenii s-au impus cu 3-2.

Cea mai mare diferență din istoria duelurilo directe este de 5 goluri și a fost reușită în două rânduri de "U" Cluj. Mai întâi "studenții" s-au impus cu 6-1 în mai 1961 și apoi au repetat performanța, 5-0 în iulie 1966.

Din cele 36 d partide de primă ligă în care clujenii au avut statut de gazdă, "U" a câștigat 21, Petrolul s-a impus de 11 ori, iar 4 jocuri s-au încheiat la egalitate. Cea mai recentă întâlnire directă în primul eșalon a avut loc în mai 2015, când Petrolul câștiga la limită, 1-0.

Totuși, cele două formații s-au întâlnit de trei ori în stagiunea precedentă, la finalul căreia ambele au reușit promovarea. "Lupii galbeni" au câștigat în sezonul regulat, 1-0, primul meci din play-off s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar "Șepcile roșii" au învins la retur, 3-1.

Pe hârtie, Petrolul Ploiești este echipa mai experimentată, cu o medie de vârstă de 26 de ani și 4 luni, în timp ce media de vârstă a "studenților" este de 25 de ani și 5 luni.

Partida dintre FC Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești se va disputa astăzi, de la 19:00.

Comenteaza