"U" Cluj joacă astăzi un nou derby de tradiție, contra celor de la UTA

"U" Cluj joacă astăzi un nou derby de tradiție, contra celor de la UTA
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Șepcile roșii" întâlnesc o formație cu care s-au duelat pentru prima dată în urmă cu 76 de ani.

După întâlnirea cu Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj are parte de un nou derby de tradiție, de această dată în deplasare, pe terenul celor de la UTA.

Istoricul acestui duel în prima ligă începe în urmă cu 76 de ani, în decembrie 1946, când arădenii câștigau cu 4-0 în fața clujenilor. În total, au fost 62 de întâlniri în Liga 1, 29 încheiate cu victoria celor de la UTA, 21 de succese ale "studenților" și 12 remize.

În ceea ce privește partidele disputate la Arad, Universitatea Cluj a reușit să învingă doar de 3 ori în 31 de întâlniri, 7 dintre meciuri s-au încheiat la egalitate, iar gazdele s-a impus de 21 de ori.

Cel mai recent joc între cele două formații a fost în februarie 2021, în Cupa României. Atunci, "Șepcile roșii" câștigau pe propriul teren cu 2-1, grație reușitelor lui Derick Ogbu și Sergio Ribeiro.

Totuși, în Superligă, cele două cluburi nu s-au mai întâlnit de peste 14 ani. În martie 2008, "U" Cluj și UTA încheiau la egalitate, scor 2-2, pe lista marcatorilor fiind Silvășan cu o dublă, respectiv Bălțoi și Amoreirinha.

Partida dintre Universitatea Cluj și UTA este programată astăzi, de la 19:00, pe Stadionul "Francisc Neuman".

Comenteaza