“U” Cluj, înfrângere în primul derby al sezonului

“U” Cluj, înfrângere în primul derby al sezonului
| Foto: foto Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

“Studenții” au pierdut pe terenul Chindiei Târgoviște, scor 2-1.

Startul de meci i-a găsit pe clujeni în atac, dar oportunitățile nu au fost concretizate. Gazdele au preluat inițiativa, iar Cherchez a deschis scorul în minutul 18, după ce Takacs a provocat un penalty. Deși Universitatea a încercat să revină imediat după gol, partida s-a echilibrat. Tot Chindia a fost echipa mai periculoasă, iar Dur-Bozoancă i-a salvat în repetate rânduri pe “studenți”. “Șepcile roșii” au mai primit o lovitură înainte de pauză, când Kosnic l-a scăpat din marcaj pe Mihaiu, care a înscris cu o lovitură de cap. Astfel, scorul pauzei a fost 2-0 pentru gazde.

Adrian Falub a mutat ofensiv în începutul actului secund și i-a introdus în teren pe Greu și pe Hordouan. Totuși, ocaziile au întârziat să apară, iar jocul a fost unul echilibrat. Clujenii au încercat să revină, dar nu au amenințat serios poarta lui Aioani. În cele din urmă, în minutul 87, Greu a obținut un penalty, iar Florescu a înscris cu siguranță și a redat speranța echipei clujene. Totuși, Universitatea nu a putut reveni și a înregistrat prima înfrângere a sezonului, scor 2-1.

Echipe de start:

Chindia: Aioani- Martac, Vatavu, Gîsa, Dinu - Mihai, Novac, Mihaiu, Stoica – Cherchez, Negut

“U” Cluj: Dur Bozoancă - Takacs, Abrudan, Kosnic (Cordoș ‘64), Manu - Giurgiu, Florescu, Dumitrescu (Greu ‘46) - Coman, Gavra, Ursu (Hordouan ‘46)

Următorul meci pentru Universitatea va fi împotriva Energeticianului, duminică, 19 august, de la ora 15, pe Cluj Arena.

Comenteaza