„U” Cluj încheie sezonul Ligii I cu o victorie

„U” Cluj încheie sezonul Ligii I cu o victorie
Golurile lui Ceppelini și Morar au adus o ultimă victorie în Liga I pentru clujeni în fața altei echipe retrogradate, Ceahlăul Piatra-Neamț.

Meciul dintre cele două echipe care vor juca sezonul viitor în Liga a II-a a fost dominat de la un cap la altul de echipa clujeană, suporterii luându-și rămas bun de la Liga I printr-un dans colectiv făcut în tribunele Cluj Arena. Scorul ar fi putut fi și mai mare, oaspeții neavând nici o ocazie cu adevărat importantă de a marca.

În ciuda faptului că echipa sa va disputa finala Cupei României peste doar patru zile la București, antrenorul Universității, Adrian Falub, a aliniat cel mai bun unsprezece disponibil la ora jocului pe teren, iar acest lucru s-a văzut încă din start.

Gazdele au controlat copios prima repriză, păstrând posesia și fiind nevoiți să se apere în puține rânduri. Prima ocazie a fost semnată de Justin Mengolo, când Vlad Morar a centrat în forță în fața porții. Camerunezul nu a reușit să șuteze curat, iar scorul a rămas alb. Petar Jovanovic și același Morar au încercat poarta lui Alexandru Barna cu șuturi de la distanță fără succes, iar cea mai mare ocazie i s-a ivit apoi lui Raul Ciupe, care nu a reușit să îl învingă pe portarul nemțean dintr-o poziție periculoasă după centrarea lui Nuno Viveiros.

Viveiros a fost cel care s-a remarcat mai apoi cu un șut puternic de la 25m care a trecut puțin pe lângă poartă chiar în faza dinaintea celei care a adus deschiderea scorului. Cu patru minute înaintea pauzei, o centrare de pe dreapta a fost urmărită și întoarsă inteligent cu capul de către Morar spre centrul careului, de unde Ceppelini a reluat la colțul lung pentru a pune pe „U” în avantaj la pauză.

Intensitatea partidei nu fusese una foarte ridicată nici în prima repriză, dar cea de-a doua a lăsat și mai mult de dorit. Cu toate acestea, clujenii au continuat să își domine adversarii, singura ocazie a Ceahlăului venind pe final, când șutul din careu al lui Rodrigues a trecut mult peste poartă. Căpitanul Raul Ciupe a șutat în zid dintr-o lovitură liberă în debutul partidei, iar apoi Morar a înșiruit ocazie după ocazie până la un eventual gol.

Atacantul Clujului a înscris în minutul 60, dar golul nu a fost luat în considerare după ce acesta a fost semnalizat în offside. Câteva faze mai târziu, el a încercat să ia pe cont propriu un contraatac extrem de promițător, ignorând doi colegi aflați în poziții mai bune pentru a fi oprit de portarul Barna.

Morar a reușit în final să-și treacă în cont un gol. Acesta a închis tabela la scorul de 2-0 după ce o combinație rapidă s-a încheiat cu o pasă decisivă a lui Vasilică Cristocea. Finalul a surprins suporterii clujeni aplaudând jucătorii și mulțumindu-le pentru sezonul petrecut în Liga I. Viitorul clubului este incert, dar „U” a încheiat campionatul cu o victorie frumoasă. Rămâne de văzut cum se va încheia întregul sezon. Finala Cupei României dintre „U” și FC Steaua va avea loc duminică la București.

„U" Cluj - Ceahlăul 2-0 (1-0)

„U" Cluj: Veselovsky - Jovanovic, Neag, Skvorc, Ciupe - Lungu (Popescu '89), Munteanu - Ceppelini, Mengolo (Cristocea '65), Viveiros (Lemnaru '83) - Morar; Antrenor: Adrian Falub

Ceahlăul: Barna - Markovic, Buden, Gorea, Kneif (Călin '53) - Gheorghiu, Tăbăcariu (Mateciuc '83), Nagy - Balint, Căruță, Chițoșcă (Rodrigues '62); Antrenor: Vanja Radinovic

Marcatori: Ceppelini ('41), Morar ('87)

Cartonaș galben: Rodrigues ('79)

Arbitru central: Horia Mladinovici

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca, 1030 spectatori

 

Comenteaza