“U” Cluj, cea mai mare victorie din ultimii 27 de ani. “Studenţii” au bifat mai multe premiere la Brăila

“U” Cluj, cea mai mare victorie din ultimii 27 de ani. “Studenţii” au bifat mai multe premiere la Brăila
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Echipa pregătită de Bogdan Lobonţ s-a impus în deplasare, pe terenul ultimei clasate, scor 8-0, şi se menţine pe poziţia a treia în ierarhia eşalonului secund.

După o serie de trei rezultate nefavorabile, clujenii şi-au revenit la forma arătată în finalul anului trecut. “Şepcile roşii” se află la a treia victorie consecutivă şi la a doua deplasare la rând în care marchează peste şase goluri.

Daco-Getica a fost prima victimă a “studenţilor” (6-2), iar la finalul săptămânii, echipa lui Bogdan Lobonţ nu i-a dat nicio şansă Daciei Unirea Brăila pe care a învins-o cu 8-0. Meciul a consemnat cea mai mare victorie a clujenilor din ultimii 27 de ani, ultima dată când “U” Cluj s-a impus cu 8-0 a fost în sezonul 1991-1992, împotriva celor de la CSM Borzeşti.

În plus, cele patru goluri înscrise de Dorin Goga reprezintă o premieră absolută în acest sezon pentru un jucător al clujenilor. O performanţă identică în eşalonul secund a mai fost înregsitrată în stagiunea 1983-1984, când Cornel Fasic înscria de patru ori într-o victorie cu 6-0, în faţa lui C.F. Caransebeş.

Fundaşul Andrei Cordoş a reuşit să marcheze în meciul 100 pentru Universitatea, fiind primul apărător central care înscrie în acest sezon pentru “Şepcile roşii”. Vedetă la Brăila a fost şi Cristian Gavra, care a reuşit să înscrie de două ori şi a ajuns la 19 goluri în actuala stagiune a Ligii 2 şi şi-a consolidat poziţia de lider în ierarhia golgheterilor. Mai mult, atacantul a ajuns la al patrulea meci în care a reuşit dubla.

În urma victoriei de la Brăila, “studenţii” au acumulat 66 de puncte, unul mai puţin decât Chindia Târgovişte, ocupanta locului secund. Distanţa faţă de liderul Academica Clinceni este una mai mare, clujenii având de recuperat şapte lungimi. Pentru Universitatea Cluj urmează duelul de pe propriul teren, cu Ripensia Timişoara. Partida se va disputa vineri, de la ora 18:30.

* statistică preluată de la Cristian Moise, statisticianul neoficial al clubului

Comenteaza