"U" Cluj caută astăzi prima victorie din istorie pe terenul Petrolului

"U" Cluj caută astăzi prima victorie din istorie pe terenul Petrolului
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Șepcile roșii" încearcă să spargă ghinionul partidelor disputate pe arena "Lupilor galbeni".

Eșecul din runda precedentă cu FC U Craiova obligă Universitatea Cluj la un rezultat pozitiv contra Petrolului. Totuși, misiunea ar putea fi una complicată, "studenții" fiind fără victorie pe terenul ploieştenilor, aceştia reuşind doar 9 remize în 37 de deplasări. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Duelul dintre "Șepcile roșii" și "Lupii galbeni" reprezintă un adevărat clasic al fotbalului românesc, al cărui prim episod a avut loc în 1952 și s-a încheiat la egalitate, 2-2. În total, cele două s-au mai întâlnit de 74 de ori în principala competiţie internă, de 40 de ori s-au impus prahovenii, de 21 de ori au câştigat clujenii, iar alte 13 partide s-au terminat la egalitate.

Cea mai mare diferenţă de scor a fost de cinci goluri şi s-a înregistrat de două ori în favoarea "studenților": 21 mai 1961, Ştiinţa Cluj - Petrolul 6-1 şi 10 iulie 1966, U Cluj - Petrolul 5-0.

Ioan Ovidiu Sabău încearcă și el să spargă gheața împotriva ploieștenilor. Antrenorul a mai disputat două partide contra Petrolului, încheiate cu o remiză, Petrolul - Rapid 0-0 și cu un eșec, FCM Tg. Mureş - Petrolul 1-2.

Partida dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești este programată astăzi, de la 18:15. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Petrolul!

Comenteaza