“U” Cluj câștigă prima “finală” a anului. “Studenții” au revenit pe loc de play-off

“U” Cluj câștigă prima “finală” a anului. “Studenții” au revenit pe loc de play-off
| Foto: FC Universitatea Cluj

Trupa antrenată de Costel Enache a reușit să se impună în deplasare, în fața celor de la Viitorul Pandurii, scor 2-1, și păstrează șanse pentru un loc în primele șase la finalul sezonului regulat.

Primele secvențe ale jocului de la Târgu Jiu au fost echilibrate. Ambele formații au încercat acțiuni ofensive, care, însă, s-au oprit prea devreme. Costel Enache a preferat să nu folosească un atacant clasic în formula de start, iar ideea s-a dovedit a fi inspirată după primul sfert de oră de joc. Presiunea pusă de “studenți” la poarta gazdelor a început să crească, iar în minutul 20, Pîrvulescu a pasat bine în apropierea punctului de la 11 m, iar Sergio Ribeiro, nemarcat, a reușit să deschidă scorul.

Chiar dacă au redus din turație după deschiderea scorului, clujenii au menținut presiunea în jumătate adversă. Cu nouă minute înainte de finalul reprizei, Golan putea majora diferența în urma unei greșeli în defensiva Viitorului, însă a fost blocat de portarul Rusu (36).

Ultimele minute din prima parte au adus alte ocazii pentru “Șepcile roșii”. Mai întâi Meșter a reluat slab cu capul, iar portarul a reținut (43), în timp ce șutul lui Filip (45) a fost blocat de fundașii gazdelor.  Astfel, scorul pauzei a fost 1-0 în favoarea Universității Cluj.

La revenirea de la cabine, Viitorul Pandurii a fost echipa mai activă și a dominat la capitolul posesie, în timp ce “studenții” au preferat să se bazeze pe contraatacuri. Totodată, defensiva condusă de Luchin nu a avut probleme în fața acțiunilor gazdelor, în timp ce Pîrvulescu și Ribeiro au reprezentat un pericol pentru apărarea celor de la Viitorul Pandurii.

Cu un sfert de oră înainte de final, o acțiune în viteză a clujenilor a surprins defensiva adversă, balonul a ajuns la Ribeiro, care a pătruns în careu și a fost faultat. Tot portughezul a executat lovitura de pedeapsă și a majorat diferența (75). Gazdele au răspuns imediat, prin Paraschiv, care s-a înălțat în careul clujean și a înscris pentru Viitorul Pandurii (76).

Trupa lui Flavius Stoican a continuat să caute egalarea, iar Paraschiv putea reuși dubla după o fază încurcată în careul lui Muțiu (85). Cu toate acestea, “studenții” au reușit să conserve avantajul și s-a impus cu 2-1 pe terenul unei contracandidate la promovare.

Echipe de start:

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Rusu – Copaci (Gîrbiță ‘66), Băican (Buia ’90+1), Lixandru, Buleică, Prejmerean, Țegle (Chiorean ‘72), Dragu (Vulpe ’90+1), Șerbănescu, Cioiu (Bădăuță ’66), Paraschiv

Universitatea Cluj: Muțiu – Dican, Luchin, Răuță, Taub – Filip, D. Acka (Negrean ‘89) – Meșter (Sburlea ’68), Ribeiro (Al. Pop '90+3), N. Pîrvulescu – Golan (Gavra ‘68)

Comenteaza