“U” Cluj, calificată în 16-imile Cupei României la “masa verde”. Focar de coronavirus la Viitorul Șelimbăr

“U” Cluj, calificată în 16-imile Cupei României la “masa verde”. Focar de coronavirus la Viitorul Șelimbăr
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația clujeană este ca și calificată în turul următor al competiției, după ce formația din județul Sibiu se confruntă cu mai multe îmbolnăviri cu COVID-19.

Deși se pregătea pentru un noul duel în Cupa României la mijlocul săptămânii viitoare, Universitatea Cluj va fi calificată din oficiu în șaisprezecimile competiției. Viitorul Șelimbăr, formația cu care urmau să se dueleze “studenții”, se confruntă cu un focar de coronavirus.

În ultimele zile, 12 jucători ai clubului din județul Sibiu au fost confirmați cu COVID-19, în timp ce alte trei teste au avut rezultate neconcludente, anunță liga2.ro. Din lotul echipei fac parte 19 jucători, astfel Viitorul Șelimbăr nu îndeplinește criteriile Federației, care impun 13 jucători valizi, dintre care unul să fie portar.

Chiar dacă meciul din campionat al sibienilor a fost amânat, acest lucru nu se poate întâmpla și cu partida din Cupă. Regulile competiției interzic reprogramarea unei partide, astfel că Universitatea Cluj va ajunge în șaisprezecimi la “masa verde”.

Singura soluție ca partida să se dispute ar fi legitimarea mai multor jucători de către cei de la Viitorul Șelimbăr, însă clubul sibian nu ia în calcul această posibilitate.

Chiar dacă decizia pe care FRF urmează să o ia este evidentă, forul nu a informat încă niciunul dintre cele două cluburi despre faptul că jocul nu se va mai disputa.

Comenteaza