„U” Cluj are viitor. Tinerii „studenți”, locul doi cu România U16 în Croația

„U” Cluj are viitor. Tinerii „studenți”, locul doi cu România U16 în Croația
| Foto: Facebook.com/FCUCluj

Naționala României U16 a încheiat pe locul secund la Turneul Internațional „Vlatko Markovic” din Croația, iar juniorii lui „U”, Patrik Kis, Andrei Vînău, Matei Moraru și Alexandru Fărăgău au făcut parte din lotul tricolorilor.

La tragerea la sorți, România U16 a fost repartizată în aceeași grupă cu reprezentativele similiare ale Bosniei&Herțegovina, Zambiei și Macedoniei de Nord.

Bosniei&Herțegovina – România: 0-0

Elevii lui Răzvan Rotaru au început competiția de la Osijek cu o remiză fără gol în fața reprezentativei bosniecilor. În acest joc au fost titulari și juniorii Universității, Matei Moraru și Andrei Vînău, în timp ce portarul Patrik Kis și fundașul dreapta Alexandru Fărăgău au rămas pe bancă.

România – Macedonia de Nord: 4-2

„Tricolorii” mici au disputat al doilea joc pe 24 septembrie, adversar de această dată fiind Macedonia de Nord. Cu o garnitură de joc schimbată, la această partidă au fost titulari Patrik Kis și Alexandru Fărăgău, în timp ce Vînău și Moraru au intrat pe parcursul reprizei secunde.

Naționala României a deschis scorul rapid, în minutul șase prin Melniciuc. După jumătate de oră de joc, Jamini a readus egalitatea pe tabelă, însă băieții noștri au revenit rapid la conducere, prin golurile reușite de același Melniciuc (min. 30) și prin Mazilu (min. 38). În a doua parte, Caragea a majorat diferența în minutul 60, macedonenii reducând din avantaj în minutul 72.

România – Zambia : 2-1

„Tricolorii” au bifat a doua victorie în ultima etapă, reușind să învingă Zambia cu 2-1. Dintre jucătorii trimiși de ”U” la lot, Vînău a fost tiular în această partidă, iar Moraru a intrat pe parcurs.

Cei din Zambia au deschis scorul prin Banda (min. 60), însă tricolorii au reușit să întoarcă scorul în final prin golurile marcate de Caragea (min. 72) și Nemțanu (min. 80).

Croația – România: 4-0

În finală, echipa lui Răzvan Rotaru a dat peste Croația, echipa ce a câștigat grupa secundă. Gazdele s-au impus fără emoții, cu 4-0, astfel că România s-a clasat pe poziția secundă în cadrul turneului.

Andrei Vînău a fost introdus la pauză, iar ceilalți trei juniori de la ”U” au fost introduși pe parcursul reprizei a doua, Matei Moraru din minutul 50, Alexandru Fărăgău din minutul 70 și goalkeeperul nostru, Patrik Kis, cu cinci minute înainte de final.

Comenteaza