Foto “U” Cluj a plecat în cantonamentul din Cipru. Falub: “Sper să nu avem accidentări”

“U” Cluj a plecat în cantonamentul din Cipru. Falub: “Sper să nu avem accidentări”

“Șepcile roșii” au ajuns luni în aeroport, cu destinația Cipru, unde formația clujeană va disputa mai multe jocuri de pregătire înaintea returului din Liga 2.

Cu un lot format din seniori și câțiva fotbaliști de la echipa U19, Universitatea a plecat înspre Cipru, unde va desfășura un stagiu de pregătire. Formația condusă de Adrian Falub va disputa mai multe partide amicale, cu formații din Cipru, Letonia și Armenia.

Managerul sportiv al clubului clujean a dezvăluit, înainte de îmbarcare, că mai pregătește câteva transferuri, iar țintele sunt jucători români cu experiență la nivelul primelor două ligi.

“Mergem în Cipru să ne pregătim; vom avea un retur de campionat foarte dificil. Avem șansa să plecăm într-un loc cu terenuri de iarbă, sper să avem o pregătire bună. E devreme să vorbim despre acomodarea noilor jucători. Eu sper să fie jucătorii pe care i-am căutat și jucătorii care pot să ne ajute în retur.

Sunt jucători valoroși, însă știm că nu e așa simplu să joci la “U” Cluj. Sunt mulți jucători buni care au venit aici și nu au jucat bine. Eu sper să înțeleagă că au venit la un club care are pretenții. Clubul trece printr-un moment mai slab din punct de vedere sportiv. Paradoxal, “U” Cluj stă bine administrativ, financiar.

Cred că nu a mai avut liniștea pe care o avem acum. Vom avea patru jocuri de pregătire. Sper să decurgă totul bine și să nu avem accidentări. Nu suntem foarte mulți, deci m-aș bucura ca toți jucătorii să vină sănătoși acasă. Vom juca meciuri cu echipe din Cipru, Letonia și Armenia”, a declarat Adrian Falub.

Managerul Universității a vorbit și despre viitoarele transferuri. “Mai vrem să aducem și alți jucători. E dificil și din punctul de vedere al salariilor, pentru că noi trebuie să plătim salarii pentru nivelul la care suntem, nu cel la care vrem să ajungem.

Încercăm să aducem jucători români sau jucători care au jucat în România. S-a dovedit că străinii nu au fost slabi, dar s-au adaptat greu. Un străin are nevoie de timp și atunci încercăm să aducem români, care știu ce înseamnă “U” Cluj și campionatul României”, a adăugat tehnicianul.

La rândul său, Sebastian Mailat a oferit primele impresii de la transferul la “U” Cluj. “Vrem să ne pregătim bine, să câștigăm meciurile amicale și vom vedea după. Mă bucur că am avut un impact asupra suporterilor, sper să continui tot așa și să fie totul bine până la final. Sper ca suporterii să mă primească bine. Important e să îmi fac treaba pe teren, apoi cu siguranță totul va fi bine”, a spus mijlocașul.

Comenteaza