"U" Cluj a anunţat oficial despărţirea de un jucător care reclamase clubul la FRF

"U" Cluj a anunţat oficial despărţirea de un jucător care reclamase clubul la FRF

Universitatea Cluj a anunţat joi seara despărţirea de un mijlocaş care a evoluat doar 4 partide în campionat şi una în Cupa României, dar care făcuse clubului un memoriu la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor.

"FC Universitatea Cluj și jucătorul Andreias Calcan au ajuns astăzi la un acord de încetare a colaborării. De la revenirea la ”U”, extrema în vârstă de 29 de ani a evoluat în patru partide de campionat și un meci din Cupa României. Îi dorim mult success în continuare", a transmis clubul Universitatea Cluj pe pagina oficială de Facebook. 

Andreias Cristian Calcan (n. 9 aprilie 1994, Slatina, Olt, România) a jucat joacă pe postul de mijlocaș la "U" Cluj în SuperLiga României. Pe plan internațional, are prezențe la națională pentru România Sub-21.

Calcan a fost format la CSS Slatina, sub comanda antrenorului Ion Pârvulescu, cel care a descoperit alți doi atacanți importanți ai României, Ionel Dănciulescu și Claudiu Niculescu. La 14 ani, a ajuns la Ardealul Cluj, iar doi ani mai târziu a fost achiziționat de Universitatea Cluj. Și-a făcut debutul în Liga I la 23 august 2013 într-o partidă pierdută cu Dinamo București.

La 22 iulie 2016, Calcan a plecat din România și a semnat un contract pentru două sezoane cu gruparea olandeză Willem II Tilburg, iar în 2022, Calcan a ajuns la o înțelegere pe două sezoane, cu drept de prelungire pe încă unul, cu FC Argeș.

Amintim că Andreias Calcan depusese luna trecută un memoriu la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor, iar în data de 10 ianuarie, CNSL din cadrul FRF i-a oferit Universității Cluj un termen de 7 zile (n.red. 17 ianuarie a.c.) pentru achitarea integrală a restanțelor financiare către „reclamantul” Andreias Calcan.

Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF, întrunită în cursul zilei de miercuri, 31 ianuarie, a ADMIS cererea jucătorului Calcan Andreias Cristian și a constatat încetarea raporturilor contractuale fără justă cauză și obligă pârâtul (AS FC Universitatea Cluj) la plata compensației pentru lunile ianuarie-mai 2024, potrivit ultras 24.ro

Comenteaza