U-BT, victorie pe muchie de cuțit în primul meci din finala cu Steaua VIDEO

U-BT, victorie pe muchie de cuțit în primul meci din finala cu Steaua VIDEO
U-BT Cluj a trecut la limită de Steaua, scor 87-85, vineri, la Sala Sporturilor Horia Demian, în primul meci din finala campionatului.

Primele două sferturi au fost adjudecate de clujeni, 26-21 și 21-17, în timp ce ultimele două le-au revenit oaspeților, 21-25 și 19-22. Ousmane Barro a fost cel mai bun marcator al "studenților", cu 27 puncte, urmat de Kyndall Dykes (22), Vlad Moldoveanu (14), Filip Adamovic (11), Vaidas Kariniauskas (5), Maksym Pustozvonov (3), Kuti Nandor (3) și Rolland Torok (2). Spectacolul din teren a fost dublat și de cel din tribune, la meci fiind prezeți peste 3.000 fani ai ardelenilor.

U-BT conduce, astfel, cu 1-0 după primul meci din finala cu Steaua. Echipa lui Mihai Silvășan mai are nevoie de încă două victorii pentru a cuceri al cincilea titlu din istorie.

"E o victorie foarte importantă, căci cel mai important meci într-o finală e primul. În momentele grele am rămas tari din punct de vedere mental și noi am fost cei care ne-am dorit mai mult victoria, am luptat mai mult și am obținut-o. Nu am reușit, însă, absolut nimic. În două zile avem alt meci, trebuie să ne recuperăm fizic în primul rând, pe urmă mental și să-l abordăm și pe acesta la victorie. Vlad a ieșit la rampă mai ales în sfertul al patrulea, Ouzzy (Barro - n. Red.) a jucat extraordinar astăzi, a reușit 27 de puncte și 13 recuperări, dar l-au ajutat și colegii", a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan.

Duminică, de la ora 19:00, în aceeași locație, este proramat al doilea meci dintre U-BT Cluj și Steaua, din finala Ligii Naționale de baschet masculin. Partidele din fazele eliminatorii se dispută după sistemul trei victorii din cinci jocuri.

Comenteaza