U-BT, victorie mare în Derby-ul Ardealului cu CSU Sibiu

U-BT, victorie mare în Derby-ul Ardealului cu CSU Sibiu
| Foto: fiba.basketball

Formația clujeană a reușit să își învingă marea rivală, scor 83-64, în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României. 

Început cu un duel al galeriilor, jocul din Sala Polivalentă a fost dominat în primele minute de CSU Sibiu. Oaspeții au avut un parțial de 10-3, însă clujenii au revenit în joc. La finalul primului sfert, tabela indica 16-16. A doua parte a jocului a fost marcată de mai multe decizii controversate ale arbitriilor, majoritatea în defavorea gazdelor. Totuși, “studenții” au preluat inițiativa, iar la finalul sfertului secund, scorul era 43-34.

La revenirea de la cabine, cele două formații au început ezitant și au suferit la capitolul eficiență ofensivă. Deși U-BT s-a aflat în continuare la conducerea jocului, sibienii au dat semne de revenire, iar înaintea ultimelor 10 minute, diferența era de doar cinci puncte, 58-53. Totuși, elevii lui Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au reușit o serie ofensivă foarte bună și s-au desprins în câștigători. Scorul final a fost 83-64, iar clujenii au luat o opțiune serioasă la calificarea în semifinalele Cupei.

Cei mai buni jucători ai formației clujene au fost Planinic (17 puncte, 5 recuperări), Richard (13 puncte, 6 assisturi) și Zganec (13 puncte, 5 recuperări). 

Returul sferturilor de finală din Cupa României se va disputa la Sibiu, în 15 ianuarie.

Comenteaza