U-BT, victorie entuziasmantă în Belgia. “Studenții” s-au calificat în sferturile de finală ale Basketball Champions League

U-BT, victorie entuziasmantă în Belgia. “Studenții” s-au calificat în sferturile de finală ale Basketball Champions League
| Foto: championsleague.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus pe terenul celor de la Filou Oostende, scor 85-74, și a încheiat Grupa K pe primul loc.

Campioana României a început perfect partida din Belgia, cu un parțial de 12-2. ”Studenții” au continuat evoluția bună și au excelat atât în defensivă, cât și la capitolul aruncări de la mare distanță. Cireașa de pe tort a venit din partea lui Richard, care a înscris 3 puncte pe sirenă și a stabilit scorul primului sfert, 31-12.

Gazdele și-au revenit treptat din șocul primelor 10 minute și au căutat să echilibreze jocul. În schimb, U-BT a redus puțin din intensitate, însă a încercat să mențină un ritm care să îi asigure un avantaj confortabil. Astfel, la finalul celui de-al doilea sfert, tabela indica 50-34 pentru echipa clujeană.

La revenirea de la cabine, Filou Oostende a avut o răbufnire și a început cu un parțial de 8-0. Elevii lui Mihai Silvășan au reușit să înscrie abia după 3 minute și jumătate de joc și au încercat să păstreze diferența de pe tabelă. Deși au suferit, “studenții” au încheiat cel de-al treilea sfert în avantaj, scor 67-59.

Ultimele 10 minute ale confruntării au fost pe muchie de cuțit. Ambele formații au încercat să mențină ritmul, însă oboseala și-a spus cuvântul. Jucătorii campioanei României și-au păstrat calmul în cele mai tensionate momente, au preluat inițiativa și au reușit o victorie entuziasmantă, scor 85-74. Astfel, “studenții” încheie Grupa K pe primul loc și va avea avantajul terenului propriu în sferturile de finală.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Patrick Richard (17 puncte, 6 pase decisive), urmat de Andrija Stipanovic (16 puncte, 4 recuperări) și Stefan Bircevic (13 puncte, 3 pase decisive).

Comenteaza