U-BT, victorie categorică în fața lui CSO Voluntari. “Studenții” s-au calificat în finala Ligii Naționale

U-BT, victorie categorică în fața lui CSO Voluntari. “Studenții” s-au calificat în finala Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația clujeană și-a respectat statutul de favorită în meciul cu numărul 5 al seriei împotriva ilfovenilor, pe care i-au învins, scor 75-56.

Partida decisivă pentru calificarea în finala Ligii Naționale a început echilibrat. Cele două formații au mers cap la cap, iar diferența nu a fost mai mare de două posesii. Astfel, după primele 10 minute de joc, scorul era 16-15 în favoarea clujenilor. Sfertul secund s-a desfășurat după același scenariu. Ambele echipe au menținut un ritm ridicat, iar la pauză, tabela indica 32-31 în favoarea celor de la U-BT.

La revenirea de la cabine, elevii lui Mihai Silvășan au început bine jocul, cu un parțial de 6-0. Totuși, ilfovenii au reușit o serie bună și au restabilit egalitatea la 38. “Studenții” au reușit să se distanțeze din nou, iar ecartul dintre cele două formații avea să se dovedească insurmontabil pentru CSO Voluntari. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 54-47.

În ultimul sfert al partidei, clujenii au controlat perfect jocul, în special în faza defensivă, unde i-au blocat pe cei mai periculoși oameni ai ilfovenilor. U-BT a reușit chiar să mărească distanța pe tabelă și a obținut o victorie categorică, scor 75-56, care a adus și calificarea în finala cu CSM Oradea.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Tarolis (20 de puncte, 10 recuperări), urmat de Richard (11 puncte, 4 recuperări) și Wright (11 puncte, 3 recuperări).

Comenteaza