"U"-BT și ghinionul Polivalentei. "Suntem adversari în propria sală"

Baschetbalistul Branko Cuic admite că echipa sa are dificultăți de adaptare în noua sală multifuncțională a orașului.

 

"U"-BT a ajuns la opt înfrângeri consecutive în toate competițiile, a căzut pe locul 10 în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM) și, asemeni colegelor handbaliste de la "U" Alexandrion, n-a obținut nici o victorie în Sala Polivalentă. Elevii lui Marcel Țenter speră să găsească butonul de "restart" vineri, cu Timba Timișoara. Meciul începe la ora 18:00 și va fi transmis de Digisport 2. 

Sârbul Branko Cuic, unul dintre veteranii echipei, admite că "U"-BT are carențe individuale și vorbește despre problemele de adaptare din "Polivalentă".

"E adevărat că traversăm un moment dificil, dar nu e prima dată când se întâmplă asta. Situația este asemănătoare cu cea din sezonul în care am luat titlul. Am fost și atunci în criză de rezultate, dar, pe sfârșit, ne-am revenit. Ne-am antrenat foarte bine săptămâna aceasta, suntem obligați să învingem vineri. Fiecare dintre noi trebuie să se apere mai bine, să facă un blocaj mai bun, iar în ritmul acesta sunt convins că vom depăși momentul.

Problema noastră e la nivel individual. Pe de altă parte, trebuie să ne adaptăm la noua sală, încă suntem adversari aici. Nu suntem obișnuiți cu atmosfera, cu parchetul, cu panourile, cu inelele, avem o problemă și în sensul ăsta. Totuși, cu munca depusă și multă concentrare, sunt convins că vor veni și rezultatele", a explicat "Cuia". Țenter vrea ca meciul de vineri să coincidă cu revirimentul elevilor săi.

"Suntem într-o perioadă în care lucrăm foarte mult. Am avut, în sfârșit, mai multe antrenamente legate, în care am putut să stabilim mai multe aspecte ale jocului nostru, în atac și în apărare. Începând de vineri, sper ca munca noastră să se concretizeze. Situația e tensionată, toată lumea are așteptări de la noi, dar, deocamdată, nu confirmăm. Avem nevoie de timp ca să reașezăm lucrurile din toate punctele de vedere, iar jocul nostru să capete constanță. Vineri va fi un punct important în evoluția viitoare a echipei"

Timba a pus probleme tuturor, până acum. E un adversar cu o apărare atipică, multe echipe au avut probleme cu timișorenii. Îi respectăm și ne așteptăm la un meci foarte greu. Suntem conștienți că doar dacă vom juca un baschet bun, vom obține victoria", a adăugat Țenter, care nu va putea conta pe Barnette, accidentat la una dintre mâini.

Biletele pentru întâlnirea cu Timba Timișoara costă 10 lei (în primele trei rânduri de pe partea opusă băncilor de rezerve) și 5 lei în restul sălii. Ele vor putea fi achiziționate în ziua meciului în intervalul 14:00-19:00, de la casieria Sălii Polivalente (intrarea dinspre Someș).

Patru înfrângeri și o remiză au bifat echipele clujene în Sala Polivalentă. Trei dintre ele sunt în dreptul baschetbaliștilor, în EuroChallenge și în campionat (cu Trabzonspor, Steaua București, Atomerömü Paks), în timp ce handbalistele au pierdut contra Coronei Brașov și au smuls un rezultat de egalitate cu Radnicki Kragujevac, în Cupa Cupelor.

 

Comenteaza