U-BT, încă un pas spre trofeul Ligii Naționale. Victorie și în meciul 2 al finalei cu CSM Oradea

U-BT, încă un pas spre trofeul Ligii Naționale. Victorie și în meciul 2 al finalei cu CSM Oradea
| Foto: Facebook.com/ubtcluj

U-Banca Transilvania a făcut un nou pas spre câștigarea titlului de campioană a României, după victoria, de vineri, cu Oradea, scor 103-80.

„Din nou, startul duelului a fost unul echilibrat. Ștefan Grasu și Patrick Richard au furnizat puncte încă din debutul partidei. Richard a impresionat prin precizia la aruncări și a fost perfect din acțiune, totalizând 13 puncte până la pauză. De asemenea, U-Banca Transilvania a fost atentă la recuperările ofensive și a putut astfel să înscrie puncte suplimentare. La jumătatea confruntării, tabela indica 45-38.

Partea secundă a fost una încare elevii lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan au excelat din punct de vedere al jocului pe ambele faze. Jucătorii s-au apărat exact și au limitat gurile de foc ale orădenilor. În atac, Richard, Stipanović, Tarolis și Edwards i-au copleșit pe bihoreni. Ne-am dus rapid la 20 de puncte în sfertul trei și nu am cedat până la final”, se arată pe u-bt.ro.

Meciul al treilea este programat marți, la Oradea.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

„Evident, a fost un meci mult mai bun din punct de vedere ofensiv. Am marcat 13 coșuri de trei puncte, cu un procentaj de 54%, însă eu cred că apărarea a făcut diferența. Nu am vrut să lăsăm puncte ușoare și ne-a ieșit acest lucru. Nu poți să câștigi meciuri în finală fără o apărare bună. Îl felicit aici pe Kuti. Nu s-a văzut pe tabela de marcaj, însă a avut o energie și o evoluție fabuloasă în defensivă. Pe cine apără el, le face viața extrem de grea.

Nu trebuie să ne uităm doar la puncte marcate. Jucătorii au propriul roș și au evoluat bine astăzi. Este important că am câștigat și că ne-am apărat terenul propriu. Cu siguranță Oradea nu va ceda, am fost puși de multe ori în această situație și știm la ce să ne așteptăm. Este o victorie și atât. Nu ne relaxăm și nu ne considerăm deja campioni”, a precizat Silvășan.

Comenteaza