U-BT continuă parcursul solid în EuroCup. Campioana României a învins Aris Salonic

U-BT continuă parcursul solid în EuroCup. Campioana României a învins Aris Salonic
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația antrenată de Mihai Silvășan s-a impus pe terenul grecilor, scor 61-59.

Clujenii au început cum nu se poate mai prost jocul, iar grecii au avut un run de 11-2. Mihai Silvășan a cerut time-out și chiar dacă efectele timpului de odihnă nu au putut fi observate imediat, intensitatea din jocul "studenților" a crescut. U-BT a revenit pe tabelă, iar după 10 minute diferența era de doar 3 puncte în favoarea gazdelor, scor 22-19.

Campioana României a păstrat ritmul bun și în sfertul secund și a reușit să egaleze la 25. Defensiva și-a făcut datoria, clujenii au dominat lupta la recuperare și chiar au reușit să preia conducerea pe tabelă. Cu toate acestea, la pauză, grecii aveau avantaj minim, scor 33-32.

După revenirea de la vestiare, baschetbaliștii de la U-BT au avut parte de un start lansat, cu un parțial de 10-2. Chiar dacă Aris a reușit să revină în joc, "studenții" au păstrat diferența de o posesie cu 10 minute înainte de final, scor 49-46.

Puși sub presiune atât de adversari, cât și de suporterii greu, elevii lui Mihai Silvășan și-au păstrat calmul pentru o bună perioadă în cel de-al patrulea sfert. Chiar dacă și-au pierdut concentrarea pentru câteva minute, iar gazdele au preluat chiar conducerea, clujenii au arătat forță psihică în ultimele secvențe ale jocului și s-a impus cu 61-59.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Andrija Stipanovic (13 puncte, 6 recuperări), urmat de Mareks Mejeris (12 puncte, 6 recuperări) și Patrick Richard (10 puncte, 4 recuperări).

Comenteaza