U-BT Cluj, prima înfrângere în Top 16 Champions League. Unicaja Malaga a făcut diferența în sfertul 4

U-BT Cluj, prima înfrângere în Top 16 Champions League. Unicaja Malaga a făcut diferența în sfertul 4
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană a pierdut, scor 86-70, contra ibericilor, deși „studenții” au condus cu la un moment dat cu 40-34.  

Echipa condusă de Mihai Silvășan a început puțin mai slab primele minute, după ce ibericii au avut 5-0, „Studenții” au revenit rapid la egalitate 5-5. Pe parcusul primului sfert s-a mers cap la cap, iar mingea a circulat de la un coș la altul. 

Stefan Bircevic a reușit un slam dunk pentru a reduce din diferenta la 10-14. Jocul a devenit mai agresiv la 12-16, când după un contact, câte un jucător de le fiecare echipă a căzut la podea.

Cu mai puțin de 2 minute de finalul primei părți, Silvășan a cerut time-out. „U” a încheiat primul sfert în atac, dar condusă, scor 17-23.

Între primele două sferturi crainicul meciului a cerut sprijinul spectatorilor, veniți din toată țara.

În al doilea sfert, tot spaniolii au înscris primii, iar fanii gazdelor au huiduit după ce un jucător al echipei din Malaga a ținut mingea mai mult de 5 secunde și nu a fost sancționat.

Arbitrii au verificat o fază la reluare pentru a acorda două aruncări libere spaniolilor, iar tempo-ul partidei a fost întrerupt, dar „U” a reșit să mai înscrie pentru 22-29.

Sala a sărit în picioare după ce Stewart a înscris un coș de 2 puncte și a obținut și un fault pe care l-a transformat. „U” arăta că dă semne de revenire la 29-32, după două faze intense care au ridicat suporterii alb-negrilor în picioare.

Time-out-ul celor de la U-BT ia-a adus și mai aproape de Unicaja, la un singur punct distanță (33-34), după care formația clujeană a trecut la conducere 35-34, pentru prima oară în meci, după două aruncări libere, iar mai apoi a arătat de ce este Campioana României și a dus scorul la 40-34, „Studenții” și-au conturat un avantaj de 6 puncte, iar sala a sărit înnebunită de bucurie. 

În ultimele secunde formația din Malaga a reușit un coș spectaculos de 3 puncte, iar la pauza mare de după primele două sferturi, echipa lui Silvășan a intrat la cabine cu avantaj de un punct: 42-41, iar cel de al doilea sfert a fost de bun augur pentru cei de la „U”.

A treia parte a partidei a avut parte de un început echilibrat, ambele echipe au reușit să înscrie, iar ibericii au întors la 44-46, iar mai apoi s-au desprins la 4 puncte (44-48), iar clujenii a egalat la 48.

Richard a adus „U” din nou aproape, la 51-52. Unicaja s-a distanțat cu 5 puncte la 51-56, dar „Studenții s-au apropiat la 54-56 în ultimul minut al celui de al treilea sfert.

În ultimele două secunde ale sfertului, U a beneficiat de două aruncări libere prin care a reușit să egaleze, iar scorul înaintea ultimului sfert a fost 56-56.

Au urmat ultimele 10 minute, în care ambele echipe au pornit de la egal la egal.

În ultimul sfert deși U Cluj a reușit două blocaje în primul minut, spaniolii au trecut din nou la conducerea partidei după două aruncări libere, iar mai apoi au marcat pentru a se desprinde la 56-63.

La 60-66, clujenii s-au zbătut să revină în meci, dar jocul bun defensiv al celor de la Unicaja Malaga le-a pus probleme. Totuși, ardeleii au reușit să mai reducă din diferență, la 63-66, dar spaniolii s-au distanțat din nou la 63-71, după un coș de 3 puncte și încă unul din careu, iar în cele din urmă la 10 puncte, scor 63-73, moment în care elevii lui Silvășan au întrat în time-out pentru a încerca să mai salveze meciul în mai puțin de 3 minute.

După un slam dunk de efect, „U”-BT a încasat mai multe coșuri, iar Unicaja și-a consolidat avantajul cu 15 puncte, la 65-80, cu puțin peste un minut rămas din sfertul 4 al meciului. „Studenții” nu au reușit să facă minuni pe final, iar scorul partidei a fost de 70-86 pentru Unicaja Malaga.

În ciuda înfrângerii la diferență de 16 puncte, fanii celor de la „U” și-a aplaudat echipa în picioare după ultimul fluier al partidei.

Celem mai multe puncte ale formației clujene au fost reușite de Stefan Bircevic (17), urmat de Elijah Stewart și Dustin Hogue, ambii cu câte 13 puncte.

Comenteaza