U-BT Cluj-Napoca se deplasează în Italia pentru meciul cu Dolomiti Energia Trento

U-BT Cluj-Napoca se deplasează în Italia pentru meciul cu Dolomiti Energia Trento
| Foto: aquilabasket.it

Campioana României va evolua pe terenul echipei din Lega Basket Serie A, în cea de-a 7-a etapă a grupelor EuroCup.

Aflați pe locul secund în Grupa B, cu un record de 5-1, "studenții" se pregătesc de un duel cu echipa clasată pe locul al 6-lea, care a înregistrat până în prezent 3 victorii și 3 înfrângeri în actualul sezon din EuroCup. În actuala stagiune a campionatului italian, Dolomiti Energia Trento a înregistrat 5 succese și a suferit două eșecuri.

Clubul fondat în 1995 a ajuns pe prima scenă a baschetului italian în 2009 și a jucat de două ori finala campionatului, în 2017 și 2018. În schimb, în plan continental, Dolomiti Energia Trento e o prezență constantă în EuroCup, din 2015 și până în prezent, italienii au ratat un singur sezon în această competiție.

Paolo Galbiati (39 de ani) este antrenorul echipei din Lega Basket Serie A, iar din lotul pe care îl are la dispoziție fac parte, pe lângă baschetbaliștii italieni, sportivi din Statele Unite, Argentina, Anglia și Letonia.

Printre jucătorii importanți se numără căpitanul Andres Forray, care evoluează la Trento neîntrerupt din 2011, dar și Davide Alviti și Paul Biligha, baschetbaliști aflați în anturajul echipei naționale a Italiei.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Dolomiti Energia Trento se va disputa miercuri, 15 noiembrie, de la 21:00. 

Comenteaza