U-BT Cluj-Napoca a transferat cel mai bun marcator din istroria Ligii Adriatice

U-BT Cluj-Napoca a transferat cel mai bun marcator din istroria Ligii Adriatice
| Foto: aba-liga.com

Noul jucător al campioanei României a strâns prezențe în Euroligă și EuroCup de-a lungul carierei.

"Nemanja Gordić este cel mai recent transfer al echipei noastre. Fundașul bosniac a evoluat ultima dată în Muntenegru, la Mornar Bar. Născut pe 25 septembrie 1988, Gordić măsoară 1.93 metri. Acesta este născut în Bosnia, la Mostar, provenind dintr-o familie de sârbi.

Nemanja a debutat în baschetul profesionist alături de Buducnost Podgorica, apoi s-a transferat în 2010 la Lottomatica Roma, unde a jucat timp de două sezoane. În 2012 a semnat cu Azovmash din Ucraina, însă a primit o ofertă de la Partizan, pe care a acceptat-o imediat.

De asemenea, bosniacul a îmbrăcat maioul celor de la KK Igokea și Cedevita Zagreb. În cele din urmă a revenit la Buducnost, pe care a ajutat-o să câștige în 2018 Liga Adriatică. Mai mult, Nemanja a fost desemnat MVP-ul finalei cu Steaua Roșie Belgrad.

De altfel, Gordić și-a adjudecat de două ori Liga Adriatică şi este până în prezent cel mai bun marcator din istoria Ligii Adriatice. Noul nostru jucător a fost campion în Serbia și Croația şi a cucerit 7 Cupe ale Muntenegrului, două ale Croației și una a Serbiei.

Fundașul a bifat 72 de prezențe în Euroligă și 92 în EuroCup, cu medii de 9.0 puncte, 3.0 recuperări și 1.9 pase decisive. Nemanja are și experiență internațională, participând cu naționala Bosniei la EuroBasket 2011, 2013 și 2015", a anunțat campioana României. 

Comenteaza