U-BT Cluj-Napoca a obținut a doua victorie în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a obținut a doua victorie în EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus în meciul cu Pallacanestro Brescia, scor 91-86.

Campioana României a început bine jocul, circulația mingii a fost foarte bună, iar jucătorii echipei clujene au avut parte de aruncări deschise de la mare distanță. Chiar dacă nu au fost prea eficienți, "studenții" au compensat în defensiva, una bine organizată, care a pus probleme italienilor.

Intrat de pe bancă, Stipanovic a adus și mai multă energie când echipa sa era condusă, iar Richard a înscris o "triplă" în ultimele secunde ale primului sfert, care s-a încheiat la egalitate, 21-21.

Elevii lui Mihai Silvășan au menținut același ritm și în sfertul secund, unul în care diferența de pe tabelă nu a fost niciodată mai mare de două posesii. Clujenii au ținut aproape, au trecut și la conducere, iar apărarea a fost una în fața căreia oaspeții din BT Arena au găsit cu greu soluții. Cu toate acestea, italienii au intrat cu un avantaj firav la cabine, scor 51-49.

U-BT Cluj-Napoca a restabilit rapid egalitate și imediat a preluat inițiativa și conducerea pe tabelă. "Studenții" au pus chiar și un ecart de 6 puncte între ei și italieni. Oaspeții au reușit să se apropie în ultimele secunde ale sfertului, însă Richard a reușit o nouă "triplă", care a dus scorul la 73-68 cu 10 minute înainte de final.

Sfertul al patrulea a fost unul intens disputat, iar cele două echipe s-au succedat la conducerea jocului. Elevii lui Mihai Silvășan au avut nervii mai tari în ultimele secvențe ale jocului, s-au impus cu 91-86 și au obținut al doilea succes al sezonului în EuroCup.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Meindl și Guzman cu câte 15 puncte, în timp ce Gordic, Stipanovic, Cățe și Richard au punctat de câte 13 ori. 

Comenteaza