U-BT Cluj, față în față cu istoria. “Studenții” au șansa unei calificări în premieră în semifinalele FIBA Europe Cup

U-BT Cluj, față în față cu istoria. “Studenții” au șansa unei calificări în premieră în semifinalele FIBA Europe Cup
| Foto: fiba.basketball

Echipa pregătită de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan are nevoie de un nou succes în fața germanilor de la Medi Bayreuth, pe care i-a învins la limită în prima manșă, scor 83-82.

Neînvinși din luna ianuarie și cu avantajul moral al victoriei din tur, clujenii speră la un succes și în Germania, care le-ar aduce în premieră calificarea în semifinalele competiției. Totuși, adversarul este unul complicat, dintr-un campionat puternic al Europei. Jucătorii lui Medi Bayreuth au demonstrat și la Cluj că sunt capabili oricând să întoarcă soarta unei partide, iar elevii lui Mihai Silvășan trebuie să fie atenți la fiecare detaliu în jocul din Oberfrankenhalle.

Antrenorul de la U-BT a prefațat jocul. “Pot să spun că suntem optimişti cu toţii. Este un meci decisiv pentru calificarea în semifinale. Motivaţia este maximă, aşa că am mers în Germania doar cu gândul la victorie. Venim după două meciuri foarte grele, mă refer la cel cu Medi din tur, dar şi la cel cu Oradea. Ambele au fost câştigate la un punct şi ambele au fost cu o încărcătură mare.

Sper că am reuşit să ne odihnim duminică cum a trebuit pentru ca mai apoi să fim proaspeţi la ora jocului. Îi ştim destul de bine pe cei de la Medi, am urmărit şi ultima lor partidă, cu Bayern Munchen. Le-a lipsit fundaşul, Doreth, care a jucat foarte bine împotriva noastră. Totuşi, a revenit Woodard, care a fost absent împotriva noastră. Noi nu ne confruntăm cu probleme de efectiv şi mergem acolo cu gândul să ne calificăm.

Trebuie să abordăm întâlnirea numai la victorie. Şi dacă am fi câştigat la 10 puncte, noi tot la victorie ne-am fi gândit. Din păcate, vom juca fără spectatori în Germania. La fel va fi şi când ne întoarcem acasă. Sportul este mult mai sec fără oameni în tribune, dar asta este situaţia. Trebuie să ne conformăm”, a declarat tehnicianul.

La rândul său, Nandor Kuti a vorbit despre meci. “Ne simţim foarte bine, avem un moral ridicat. Am învins-o ultima dată pe Oradea şi apoi am reuşit să ne odihnim perfect. Ne-am antrenat la capacitate maximă şi sunt convins că vom face un meci bun. I-am învins doar la un punct pe cei de la Medi şi oarecum regretăm că nu am obţinut o diferenţă mai mare. Acum ne imaginăm că meciul este doar la pauză. Trebuie să jucăm bine acolo şi să câştigăm”, a spus baschetbalistul.

Partida dintre U-BT Cluj și Medi Bayreuth se va disputa azi, de la ora 19:30 și poate fi urmărită pe canalul oficial de Youtube al FIBA.

Comenteaza