U-BT Cluj caută prima victorie în fața celor de la JL Bourg: "Va fi o luptă pe cinste"

U-BT Cluj caută prima victorie în fața celor de la JL Bourg: "Va fi o luptă pe cinste"
| Foto: u-bt.basketball

Cele două formații se află în duel direct pentru poziția secundă în Grupa B din EuroCup.

La finalul săptămânii trecute, campioana României s-a impus fără emoții la Timișoara, iar toată atenția s-a îndreptat înspre jocul cu JL Bourg. Mihai Silvășan va avea tot lotul la dispoziție, iar clujenii speră la primul succes în fața formației din Franța, pe care au întâlnit-o și în sezonul trecut al EuroCup.

"Nu vreau să ne concentrăm decât la meciul de mâine. E un meci foarte important pentru noi, care ne va testa. Jucăm cu o echipă bună, extrem de în formă. Și noi am demonstrat că putem juca baschet de calitate, deci cred că va fi o luptă pe cinste. Avem tot lotul apt, Karel a revenit 100%, deci vom fi în formulă completă.

Ei sunt foarte buni pe tranziție, aruncă bine de la 3 puncte, au jucători care din punct de vedere individual pot face diferența. Avem și noi armele noastre, trebuie să avem o apărare exactă, trebuie să fim concentrați și trebuie să ne punem atât mintea, cât și corpul la bătaie. Va fi extrem de important să nu le facem cadouri, execuția în atac va fi importantă.

Nu trebuie să ne fie frică de turnover-uri, riscăm să jucăm fără curaj. Trebuie să ducem cât mai mult mingea în spațiul de 3 secunde, fie prin pase, fie prin pătrunderi. Suporterii aici la Cluj sunt al 6-lea jucător, în special în EuroCup.

Dar le spun des și jucătorilor, dacă noi nu jucăm un baschet de calitate, putem avea și 100.000 de oameni, ei nu vor câștiga meciul pentru noi. Ei ne ajută, ne împing de la spate în momentele grele, însă asta ajută doar în contextul în care noi jucăm bine", a declarat antrenorul.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și JL Bourg este programată marți, 19 decembrie, de la 19:00.

Comenteaza