U-BT Cluj a câștigat și al doilea amical din Serbia

U-BT Cluj a câștigat și al doilea amical din Serbia
| Foto: u-bt.basketball

După succesul cu Dynamic VIP Belgrad, campioana României a trecut și de Spartak Subotica, scor 81-73.

U-BT Cluj-Napoca a controlat încă din start partida contra formației din prima ligă sârbă, iar la pauză avantajul "studenților" era de 7 puncte, scor 42-35. Elevii lui Mihai Silvășan au menținut ritmul bun, au câștigat lupta sub panou și s-au impus în cele din urmă cu 81-73.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Jarell Eddie și Patrick Richard, cu câte 15 puncte, fiind urmați de Bryce Jones (13 puncte), Mareks Mejeris și Emi Cățe (ambii câte 12 puncte).

Campionii României au încheiat meciul cu procentaje de 69% la libere, 65% din interiorul semicercului și 33% de la mare distanță. Totodată, au distribuit 17 pase decisive și au recuperat 38 de mingi, cu 14 mai multe decât adversarii sârbi.

"A fost al doilea meci de pregătire pe care l-am câștigat. Nu acesta era neapărat obiectivul. Noi voiam doar să jucăm mai bine decât în primul meci, ceea ce am reușit în mare parte.

Am avut multe situații bune, am controlat lupta la recuperare și am avut multe assist-uri, ceea ce înseamnă dorința de a evolua ca o echipă.

Așteptăm să sosească și Karel Guzman, pentru a fi în efectiv complet. Practic, scopul este să fim cea mai bună variantă a noastră când începe campionatul. Nu vom fi la 100%, dar ne vom afla la cea mai bună formă posibilă pentru perioada respectivă, adică în 15 septembrie", a declarat Mihai Silvășan la finalul partidei.

Următorul joc de pregătire al formației clujene va avea loc marți, 5 septembrie, când U-BT își va măsura forțele cu Mega Leks, la Belgrad.

Comenteaza