U-BT atacă titlul la baschet cu emblema FC Universitatea Cluj pe piept | FOTO

U-BT atacă titlul la baschet cu emblema FC Universitatea Cluj pe piept | FOTO
Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, și-a prezentat luni noul echipament. Echipa lui Mihai Silvășan va ataca titlul cu emblema FC Universitatea Cluj pe piept.

Tot luni, echipa de baschet și-a prezentat și noul partener tehnic, Peak, reprezentat în România de compania SportLife.

"Logo-ul sub care vom lupta în acest sezon este cel al clubului FC Universitatea Cluj, cu care am semnat un parteneriat de imagine. După cum anunțat și pe site, Sportlife este noul partener de echipament sportiv, Peak fiind partener atât al nostru, cât și al echipei de fotbal", a declarat vicepreședintele U-BT, Mircea Cristescu, pe site-ul clubului.

”Echipa de baschet e un exemplu pentru ”U”

Președintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea, a anunțat că echipa de fotbal va fi alături de colegii de la baschet în drumul către apărarea titlului.

"Este o onoare să particip la această conferință de presă. Este un proiect la care am lucrat împreună cu Mircea Cristescu și partenerul oficial al celor două echipe, Banca Transilvania. Cred că este un proiect inedit pentru sportul românesc, ne-am uitat și la exemplele de afară, la FC Barcelona, care au aceași siglă atât la fotbal, cât și la baschet.

Încercăm să avem proiecte comune, să aducem oamenii atât la stadion, cât și la sală. Pentru noi, echipa de baschet poate fi un exemplu, au început de câțiva ani un proiect frumos și au reușit să câștige multe titluri naționale la juniori, iar anul acesta toate trofeele la seniori.

Sper să fie un proiect frumos și să conlucrăm cât mai bine din toate punctele de vedere. Le urez succes în campionat și în cupele europene. Vom fi în tribune și îi vom susține ori de câte ori vom putea!", a spus Constantea.

Același sponsor de echipament pentru fotbaliști și baschetbaliști

Noul sponsor tehnic al celor de la U-BT, Peak, este de mai mulți ani partenerul de echipament al clubului de fotbal FC Universitatea Cluj.

"Este o onoare să mă aflu aici. Clubul Universitatea Cluj are o însemnătate aparte în sufletul nostru și al companiei, datorită parteneriatului pe care îl desfășurăm de câțiva ani alături de echipa de fotbal. SportLife este o companie care distribuie echipamente sportive la nivel național, suntem noii parteneri ai Comitetului Olimpic Român, ai Comitetului Național Paralimpic și ai zece federații sportive naționale.

Despre Peak Sport, brandul care va îmbrăca echipa de baschet, se vorbește tot mai mult, atât la nivel național, cât și internațional. La Jocurile Olimpice de la Rio, Peak a îmbrăcat 12 delegații, iar în acest an s-au mai adăugat încă două.

Vom încerca să fim alături de aceste proiecte frumoase ale Universității Cluj, la nivel de seniori și juniori. Le urez succes ambelor echipe, atât de baschet cât și de fotbal, în competițiile în care sunt angrenate", a zis Margarit Amza, general manager SportLife.

Obiective clare: cupa, campionatul și grupele Champions League

Antrenorul campioanei, Mihai Silvășan, e convins că parteneriatul dintre echipa de baschet și cea de fotbal va fi benefic pentru sportul clujean. Tehnicianul ardelenilor anunță totodată că obiectivele pentru noul sezon vor fi apărarea titlului, a cupei și calificarea în grupele Champions League.

"Vreau să îmi exprim și eu încântarea în ceea ce privește proiectul cu echipa de fotbal, chiar mă bucură foarte mult acest lucru. Fiind uniți, putem să ne dezvoltăm mai repede și mai bine. Este un lucru pozitiv pentru sportul clujean, sper să fim un exemplu atât noi, cât și echipa de fotbal, pentru copiii care vor să facă un sport, care vor să se miște, pentru părinții care vor să le găsească modele copiilor.

Trecând la partea de baschet, suntem la început de sezon competițional, avem o echipă relativ nouă față de sezonul trecut, mai mult de jumătate din lot este schimbat. Asteptările sunt foarte mari, ceea ce ne obligă și ne face să muncim foarte mult la antrenamente, să nu dezamăgim.

Am avut un sezon extraordinar, în care am câștigat tot ceea ce se putea câștiga, bineînțeles că din partea noastră așteptările sunt la fel și acest sezon. Ca obiective clare avem câștigarea titlului, a cupei și accederea în grupele Champions League. Nu ne-au fost impuse aceste ținte de absolut nimeni, însă cred eu că mentalitatea acestui club trebuie să fie în această direcție, să ne gândim doar la succes", a afirmat Silvășan.

Kuti Nandor este primul jucător al echipei de baschet care a încercat noul echipament. "Obiectivele noastre în acest sezon sunt în primul accederea în grupele Champions League, apoi câștigarea campionatului și a Cupei României. Va fi un sezon greu, cu foarte multe meciuri și sperăm să atingem și în acest an performanțele de sezonul trecut", a declarat Kuti. Sezonul trecut, U-BT a câștigat Cupa, Campionatul și Supercupa României.

În perioada 24-26 septembrie sunt programate primele meciuri oficiale al sezonului. U-BT va întâni învingătoarea dintre Bosna Sarajevo (Bosnia-Herțegovina) și Ludwigsburg (Germania) în turul 3 preliminar din Champions League. Pe 7 octombrie va începe noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. În runda inaugurală, clujenii își vor măsura forțele cu BCM U Pitești.

Comenteaza