U-BT a învins Baia Mare la o diferență de 22 puncte. Formația lui Silvășan a urcat pe locul 2

U-BT a învins Baia Mare la o diferență de 22 puncte. Formația lui Silvășan a urcat pe locul 2
Este a patra victorie la rând obținută de "studenți" în toate competițiile. Torok și Rasic au fost cei mai buni marcatori ai clujenilor.


">

U-BT s-a impus cu 91-69 (26-9, 18-24, 27-15, 20-21) în fața celor de la BCM Baia Mare, sâmbătă, la Sala Sporturilor "Horia Demian", în cea de-a șasea etapă a Ligii Naționale de baschet masculin.

Formația lui Silvășan a încheiat primul sfert la o diferență de 17 puncte, 26-9. Oaspeții au reușit să câștige a doua repriză, tabela arătând 44-33 pentru echipa clujeană. Universitatea și-a reluat asaltul în sfertul trei, încheindu-l la scorul de 71-48. "Studenții" s-au impus, în cele din urmă, la o diferență de 22 puncte, 91-69.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Rolland Torok (25) și Alexandar Rasic (15), urmați de Dykes (14), Barro (11), Pustozvonov (6), Mureșan (6), Gheorghe (6), Toth (4) și Jucan (4).

Pentru oaspeți au înscris Luka Pajkovic (13), Michael Smith (11), Movileanu (10), Dumitrescu (8), Pavlovic (8), Rosemond (5), Ciotlăuș (4), Dohi (4), Macura (4) și Dunca (2).

Este a patra victorie la rând obținută de "alb-negri" în toate competițiile. De asemenea, e al patrulea succes din actuala stagiune de campionat și primul înregistrat pe propriul teren.

După acest rezultat, U-BT urcă pe locul 2, cu 9 puncte. BCM Baia Mare se află pe 8, cu 6 puncte.

"Adversarii nu ne-au pus probleme în meciul de azi. Am și jucat în așa fel încât să nu se întâmple acest lucru. Mă bucur că băieții au reușit să se mobilizeze. Au fost profesioniști și și-au făcut treaba. Acum trebuie să ne odihnim bine pentru că săptămâna viitoare urmează două partide foarte importante cu Larnaka și Steaua. Contează mai puțin parcursul pe care l-am avut în ultimul timp. E important să găsim soluții pentru a câștiga fiecare meci și rămâne să tragem linie la final", a spus antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, la finalul partidei.

"Nu pot să spun că sunt dezamăgit. Scorul arată diferența dintre noi și echipa clujeană. Sunt un pic dezamăgit de anumite momente ale jocului, în care nu am arătat ceea ce am lucrat în ultimele două săptămâni. Clujul are finalele ei, noi pe ale noastre. Avem anumite formații pe care trebuie să le batem obligatoriu acasă și sperăm să facem jocuri foarte bune și în deplasare", a declarat tehnicianul băimărenilor, Sebastian Man.

Miercuri, 2 noiembrie 2016, la Sala Sporturilor "Horia Demian", U-BT Cluj-Napoca va întâlni Petrolina Aek Larnaka în cel de-al treilea meci din FIBA Europe Cup. Întâlnirea va începe la ora 20:30 și va fi transmisă pe Sport.ro. Cele două cluburi s-au mai întâlnit și în primul tur din Basketball Champions League, luna trecută.

Comenteaza