U-BT a întrerupt seria de invincibilitate a Stelei

U-BT a întrerupt seria de invincibilitate a Stelei
Baschetbaliștii clujeni au câștigat la o diferență de 11 puncte derby-ul cu "roș-albaștrii" și urcă pe primul loc în Liga Națională.


">

U-BT s-a impus, sâmbătă seara, cu 95-84 (30-23, 20-22, 21-21, 24-18) pe terenul liderului Steaua CSM EximBank, în runda cu numărul 7 din Liga Națională de baschet masculin. Clujenii au pus punct unei serii de cinci meciuri fără eșec pentru formația din Capitală și își continuă lupta pentru podium. Înaintea acestui duel, adversara ”studenților” bifase cinci victorii din tot atâtea partide disputate.

Echipa lui Silvășan a încheiat primul sfert la un avans de șapte puncte, 30-23. În cel de-al doilea sfert, scorul a fost de 50-45 pentru "alb-negri". Universitatea și-a păstrat avantajul de pe tabelă și în repriza a treia, 71-66. Gazdele nu au reușit să pună probleme nici în ultima parte, iar "studenții" s-au impus la o diferență de 11 puncte, 95-84. Este a cincea victorie înregistrată de baschetbaliștii clujeni în actuala stagiune și, totodată, una dintre cele mai importante. U-BT a devansat fostul lider și adună 11 puncte. Pe locurile 2, respetiv 3, se află Steaua și BC Timișoara (cu același punctaj). Campioana en-titre, CSM Oradea, este pe 4 (10 puncte).

Pivotul Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al "studenților" (26 puncte), urmat de Aleksandar Rasic (23), Kyndall Dykes (20), Ousmane Barro (11), Pustozvonov (9), Torok (4) și Adamovic (2). De partea cealaltă, punctele steliștilor au fost înscrise de Long (22), Runkauskas (17), Malesevic (16), Baciu și Dudzinski (câte 9), Szijarto și Jevtovic (câte 4), Paul (3).

"Mă bucur foarte mult că am reușit să învingem una dintre contracanditatele noastre la titlu. Îmi felicit băieții pentru atitudinea cu care au intrat în teren, pentru dăruirea și concentrarea de care au dat dovadă pe parcursul jocului. Nu trebuie, însă, să facem greșeala de a ne relaxa. Este o victorie de moral, întradevăr, dar urmează alte două meciuri dificile în Kosovo și apoi acasă cu Craiova", a spus antrenorul "studenților", Mihai Silvășan, pe u-bt.ro.

Ziua de sâmbătă le-a găsit în formă mare și pe jucătoarele de la "U". Formația lui Dragan Petricevic a învins cu 74-70 CSM Târgoviște și își păstrează statutul de lider în Liga Națională de baschet feminin.

Miercuri, 9 noiembrie 2016, de la ora 19:30, U-BT Cluj va întâlni în deplasare KB Peja. Partida va conta pentru al patrulea meci din grupele FIBA Europe Cup. În tur, "studenții" s-au impus cu 85-76 la Sala Sporturilor Horia Demian. Duminică, 13 noiembrie 2016, formația lui Silvășan va primi vizita Craiovei.

Comenteaza