U-BT a făcut spectacol în Italia. Victorie în stil mare pentru campioana României

U-BT a făcut spectacol în Italia. Victorie în stil mare pentru campioana României
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația pregătită de Mihai Silvășan a câștigat duelul din EuroCup cu Dolomiti Energia Trento, scor 98-60.

Campioana României a început excelent jocul, cu un run de 8-0. Italienii au cerut time-out și au părut că revin, însă D.J. Seeley și Patrick Richard au fost în mare formă la aruncările de la distanță, diferența a crescut, iar după primele 10 minute clujenii conduceau cu 34-14.

Chiar dacă "studenții" nu au mai dat dovadă de aceeași precizie la aruncările de 3 puncte, iar Andrejs Grazulis a fost de neoprit din afara semicercului, italienii nu au reușit să reducă prea mult din ecart. Elevii lui Mihai Silvășan au păstrat un nivel bun atât în apărare, cât și în atac, iar la pauză conduceau cu 45-33.

După revenirea de la vestiare, U-BT Cluj-Napoca a arătat o mai mare intensitate în defensivă, abordare ce i-a lăsat fără soluții pe italieni. Gazdele au fost precipitate în multe situații și au luat decizii greșite, care au mărit diferența de pe tabelă în favoarea campioanei României. Așadar, cu 10 minute înainte de final, "studenții" aveau un avans remarcabil, 71-41.

În cel de-al patrulea sfert al partidei, elevii lui Mihai Silvășan au încercat să ofere și mai mult spectacol, reușind să păstreze și ecartul față de adversari. Astfel, la finalul unui joc pe care l-a controlat de la un capăt la altul, U-BT Cluj-Napoca s-a impus în fața celor de la Dolomiti Energia Trento, scor 98-60, și a obținut cel de-al șaselea succes al sezonului în EuroCup.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost D.J. Seeley (21 de puncte, 9 recuperări), urmat de Karel Guzman (14 puncte, 12 recuperări) și Bryce Jones (14 puncte, două pase decisive).

Comenteaza