U-BT a egalat performanța din sezonul trecut în EuroCup: "Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece"

U-BT a egalat performanța din sezonul trecut în EuroCup: "Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece"
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României a ajuns la același număr de victorii în competiția continentală precum în stagiunea precedentă.

Aflați la a doua experiență în EuroCup, "studenții" impresionează în startul sezonului și egalat deja performanța din precedentul an competițional. U-BT încheia stagiunea trecută cu un record de 5-13, pe locul al nouălea în Grupa A și rata calificarea în play-off.

În schimb, în prezent, campioana României are un record de 5-1 și se află pe locul al doilea în Grupa B, fiind depășită doar de deținătoarea trofeului EuroCup, Gran Canaria. Antrenorul Mihai Silvășan a comparat parcursul din sezonul trecut cu cel din stagiunea actuală și a vorbit despre lotul pe care îl are la dispoziție.

"Când am făcut echipa anul trecut, nu îmi doream doar cinci victorii și să nu ne calificăm în play-off. Am acumulat experiență, iar acum avem un început de sezon mult mai bun.

Într-adevăr, potențialul echipei din prezent este mai mare. Am ales bine jucătorii, însă e doar începutul. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, luăm fiecare antrenament în parte și apoi fiecare meci.

Sezonul e lung, se mai pot întâmpla multe lucruri. Suntem bucuroși pentru felul în care evoluăm și pentru mentalitatea noastră", a declarat tehnicianul.

Cedevita Olimpija Ljubljana de două ori, Germani Brescia, Joventut Badalona și Bursaspor sunt echipele învinse de U-BT Cluj-Napoca în stagiunea precedentă, în timp ce Turk Telekom Ankara, Slask Wroclaw, Buducnost Podgorica, Aris Salonic și ratiopharm Ulm sunt echipele pe care "studenții" le-au depășit în actuala stagiune.

Comenteaza