„U” Alexandrion rămâne în Liga Națională de Handbal Feminin

„U” Alexandrion rămâne în Liga Națională de Handbal Feminin
Clujul va avea o echipă în Liga Națională de Handbal Feminin și anul viitor! „U” Alexandrion s-a salvat de la retrogradare.

O nouă victorie în play-out garantează că „U” Alexandrion nu poate încheia faza mai jos de locul al 2-lea, indiferent de rezultatul ultimului meci al sezonului.

Joi la Sala Sporturilor „Horia Demian”, handbalistele clujene au dat o ultimă reprezentație pe teren propriu în fața modestei echipe de la ultimul loc, SC Mureșul Târgu Mureș. La capătul victoriei cu scorul de 26-23, jucătoarele au dat drumul la sărbătoare alături de public. Salvarea de la retrogradare reprezintă un obiectiv realizat.

Partida a început într-o oarecare notă de echilibru, însă „U” Alexandrion s-a distanțat dintr-o dată cu ajutorul a opt goluri consecutive, iar până la pauză scorul a devenit 15-10. Antrenoarea Carmen Amariei a introdus pe teren tot lotul avut la dispoziție, iar în final clujencele s-au impus la doar trei goluri diferență, 26-23.

Golurile partidei au fost marcate de Florina Chintoan - 7, Laura Popa - 5, Magdalena Paraschiv - 3, Abigail Vălean - 3, Cristina Laslo - 2, Cristina Boian - 2, Raluca Petruș - 2, Irina Ivan - 1, Paula Biriș - 1.

Important este că cele trei puncte obținute îi asigură lui „U” o ultimă etapă liniștită. Echipa se află pe primul loc în clasamentul din play-out, la trei puncte în fața echipei din Râmnicu Vâlcea și la cinci puncte de locurile care nu au garantată prezența în Liga Națională sezonul viitor.

Ultimul meci al echipei din acest sezon va avea loc la Deva, împotriva celor de la CSM Cetate Devatrans, duminică.

 

 

Comenteaza