News alert Update OFICIAL: Turris s-a retras din Liga 2. Ce șanse mai are “U” la promovare și cum arată clasamentul actualizat

OFICIAL: Turris s-a retras din Liga 2. Ce șanse mai are “U” la promovare și cum arată clasamentul actualizat
| Foto: frf.ro

Toate rezultatele obținute de echipa din Turnu Măgurele vor fi anulate, inclusiv victoria "Șepcilor roșii", care pierd trei puncte în clasamentul ligii secunde.

UPDATE: Clubul din Liga 2 a informat oficial astăzi Federația Română de Fotbal în legătură cu decizia de a se retrage din competiții. "Cazul va fi introdus pe rolul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF care, în baza ROAF, va lua o decizie privind rezultatele echipei din acest sezon de Liga 2. Prin urmare, partida din optimile de finală ale Cupei României, Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele, programată inițial marți, 9 februarie, nu se va mai disputa", a anunțat FRF pe site-ul oficial.

--------
Știrea inițială:
Clubul care în sezonul trecut a fost la câteva secunde de promovare este acum pe punctul de a se desființa. Patronul celor de la Turris a oprit finanțarea, cei mai importanți jucători și-au găsit angajamente la alte formații, iar echipa va fi exclusă din campionat.

Formația din Turnu Măgurele a înștiințat oficial Dunărea Călărași că nu se va prezenta la întâlnirea din Cupa României, iar absența de la partidă va consemna și excluderea din campionat, potrivit liga2.ro.

Dispariția celor de la Turris va produce schimbăti  în clasamentul eșalonului secund, întrucât toate rezultatele obținute împotriva teleormănenilor vor fi anulate, iar câteva fomații vor pierde puncte, inclusiv Univeristatea Cluj.

De altfel, “studenții” se află printre echipele cele mai afectate, care vor pierde trei puncte, alături de Farul Constanța și CSM Reșița. Totodată, Viitorul Pandurii, Rapid, Dunărea Călărași, Metaloglobus, Csikszereda și CS Mioveni vor pierde câte un singur punct. În urmă desfințării lui Turris, cu minus trei puncte, Universitatea Cluj va ajunge de pe poziția a 6-a până pe locul 10 în ierarhia Ligii a 2-a, fiind depășită de formații precum Petrolul sau Gloria Buzău.

Totuși, diferența dintre “Șepcile roșii” și ultima formație clasată pe loc de play-off, Metaloglobus, va fi de doar un punct. Formațiile de pe podium vor câștiga un mic avans în fața clujenilor, însă între locul al 4-lea și locul al 12-lea diferența va fi de doar 4 puncte, dacă retragerea celor de la Turris va fi oficializată.

"U" mai are de jucat, până la finalul sezonului regulat, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (deplasare), CSM Slatina (acasă), Comuna Recea (deplasare), Craiova (acasă), Petrolul (acasă).

Clasament actual Liga a 2-a:

  1. FC U Craiova - 30 p.
  2. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 26 p.
  3. Rapid – 26 p.
  4. Dunărea Calarasi – 24 p.
  5. Poli Timișoara – 24 p.
  6. “U” Cluj – 23 p.
  7. Farul Constanța – 23 p.
  8. Metaloglobus – 22 p.
  9. Csikszereda – 22 p.
  10. Petrolul – 21 p.
  11. Gloria Buzău – 21 p.
  12. Mioveni – 21 p.
  13. CSM Reșița – 18 p.

Clasamentul după retragerea lui Turris:

  1. FC U Craiova – 30 p.
  2. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 25 p.
  3. Rapid – 25 p.
  4. Poli Timișoara – 24 p.
  5. Dunărea Călărași – 23 p.
  6. Metaloglobus – 21 p.
  7. Csikszereda – 21 p.  
  8. Petrolul – 21 p.
  9. Gloria Buzău – 21 p.
  10. “U” Cluj – 20 p.
  11. Farul Constanța – 20 p.
  12. CS Mioveni – 20 p.
  13. CSM Reșița – 15 p.
Comenteaza