Turneu final de baschet la Cluj. Sponsorul Terapia Ranbaxy nu are bani din cauza taxelor. Damian: "Suprataxarea va face imposibilă sprijinirea oricărui fel de proiect public"

Turneu final de baschet la Cluj. Sponsorul Terapia Ranbaxy nu are bani din cauza taxelor. Damian:
Directorul producătorului de medicamente Terapia Ranbaxy, Dragoş Damian, spune că din cauza suprataxării impuse de Guvern este nevoit să blocheze finanţările pentru toate proiectele de responsabilitate socială ale companiei, inclusiv orice sumă suplimentară către clubul de baschet "U" Mobitelco.

Primul afectat este turneul final de baschet Under 16 are loc la Cluj, începând de mâine. Unul dintre principalii sponsori ai "U" Mobitelco, Terapia Ranbaxy, contribuie cu o sumă mică la organizare. Motivul - taxele mari, spune directorul producătorului de medicamente, Dragoş Damian.

Competiţia are loc la Cluj între 18 şi 23 aprilie, conform preşedintelui clubului "U" Mobitelco, Mircea Cristescu. Acesta a cerut sponsorizare şi din partea producătorului de medicamente Terapia Ranbaxy, dar directorul Dragoş Damian spune că nu poate contribui decât cu suma de 1.500 de euro la turneu, din cauza fiscalităţii mari. "Noua obligaţie de plată a unei contribuţii pe cifra de afaceri a producătorilor de medicamente, reglementată în 2011 - 2012 sub numele de taxă clawback, m-a obligat să provizionez prudenţial mai mult de 30 milioane de lei numai în bugetul din 2012, blocând marea majoritate a cheltuielilor non-operaţionale, incluzând finanţarea proiectelor de responsabilitate socială corporatistă", spune Damian în răspunsul către Cristescu, pe care l-a remis şi către instituţiile de presă. "Asta va face practic imposibilă sprijinirea oricărui fel de proiect public academic, sportiv, ecologic sau cultural. Imaginaţi-vă vă rog ce aş fi putut face pentru Cluj doar cu 10% din această sumă", adaugă Damian.

Acesta spune că presa şi administraţia judeţului "sunt singurele instituţii care au sprijinit, aşa cum au ştiut mai bine, demersurile mele aproape disperate de a da o formă raţională taxei clawback". În schimb, adaugă directorul Terapia-Ranbaxy, nu acelaşi lucru se poate spune despre membrii clujeni ai Guvernului şi Parlamentului. "Au reuşit să ajute prea puţin până în prezent, în ciuda apelurilor mele insistente". 

Damian este director general al Terapia Ranbaxy şi preşedinte al Asociaţiei Producătilor de Medicamente Generice din România.

Comenteaza