Video Tricou special pentru Universitatea Cluj în Cupa României. "Studenții" vor purta pe piept chipul unei legende

Tricou special pentru Universitatea Cluj în Cupa României. "Studenții" vor purta pe piept chipul unei legende
| Foto: FC Universitatea Cluj

Clubul clujean a prezentat un echipament special pentru jocurile din cea de-a doua competiție internă.

Universitatea Cluj se pregătește să evolueze pentru al doilea an la rând în fazele superioare ale Cupei României, iar clubul a marcat momentul într-un mod special. Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău vor ]mbrăca tricouri personalizate cu imaginea lui Andrei Sepci, antrenorul care a condus echipa spre trofeul din 1965.

"Andrei Sepci s-a născut pe 7 noiembrie 1911 în comuna maramureșeană Barnabas. A îmbrăcat tricoul Universității Cluj pentru prima dată în 1932, jucând peste 100 de meciuri în cele cinci sezoane în care a evoluat cu ”U” pe piept.

Cu Andrei Sepci în poartă, Universitatea Cluj a fost vicecampioana României în sezonul 1932/1933, primul desfășurat în sistem devizionar. A urmat și o primă finală de Cupa României chiar în sezonul următor cu Ripensia Timișoara, câștigată de bănățeni.

Evoluțiile de excepție în poarta Universității, unde s-a remarcat prin reflexele uimitare și prin plasamentul fără greșeală, i-au adus un loc în naționala României pentru Balcaniada din 1933, o competiție la care au participat pe lângă naționala noastră Bulgaria, Grecia și Iugoslavia.

Andrei Sepci a fost de netrecut între buturile României, „tricolorii” câștigând toate cele trei partide, 7-0 cu Bulgaria, 1-0 cu Grecia și 5-0 în finala cu Iugoslavia de pe stadionul O.N.E.F.

După ce a părăsit Universitatea Cluj din postura de jucător în 1939, Andrei Sepci a revenit peste 10 ani în inima Ardealului pentru o nouă provocarea, de a antrena „campioana elanurilor nestăvilite”.

În 1965 conduce o echipă a Universității Cluj în care evoluau Cîmpeanu, Ivansuc, Adam, Moguț și Grăjdeanu spre primul și unicul trofeu din istoria clubului. „Șepcile roșii” învingeau Piteștiul lui Dobrin cu 2-1 pe Stadionul „Republicii” din Capitală, iar „studenții” puneau șapca pe Cupă.

Aventura pe banca lui ”U” a continuat cu prezența în Cupa Cupelor. În primul tur, Știința Cluj (denumirea echipei în acea perioadă) trecea fără emoții cu 3-0 la general de austriecii de la Wiener Neustädter SC. Parcursul european se încheia însă odată cu duelul din turul următor cu Atletico Madrid. Spaniolii câștigau cu 2-0 pe „Municipalul” din Cluj și cu 4-0 în capitala Spaniei.

A rămas alături de ”U” chiar și atunci când a părăsit banca tehnică a „șepcilor roșii”, concentrându-și munca în formarea generațiilor următoare de jucători care vor îmbrăca tricoul Universității Cluj. A contribuit la formarea unor generații marcante din istoria clubului nostru", a transmis Universitatea Cluj.

Comenteaza