Video Transylvania Open 2024 se anunță a fi o competiție de top: "Mi se pare unul dintre cele mai puternice turnee WTA250"

Transylvania Open 2024 se anunță a fi o competiție de top: "Mi se pare unul dintre cele mai puternice turnee WTA250"
| Foto: Transylvania Open

Turneul de la Cluj-Napoca are o nouă dată de disputare, în perioada 3-11 februarie, meciurile urmând să se joace în BT Arena.

Declarat doi ani la rând cel mai bun turneu WTA250 de către jucătoarele din circuit, Transylvania Open și-a schimbat data de disputare, însă organizatorii sunt convinși că ediția din 2024 va fi cea mai bună dintre cele de până acum.

Pe tabloul principal de la Cluj-Napoca vor fi prezente nume importante, precum Karolina Pliskova, Anastasia Pavlyuchenkova sau ultimele două campioane, Anna Blinkova și Tamara Korpastch. Astfel, competiția de la Cluj-Napoca se anunță a fi mai echilibrată ca niciodată.

"Mi se pare unul dintre cele mai puternice turnee WTA250. Se vede cât de echilibrat este acest tablou. Karolina Pliskova este pe locul 37 WTA, chiar dacă nu reflectă adevărata ei valoare. A fost locul 1 mondial, e câștigătoare de Grand Slam. E în formă, mă bucur că vine, sper să fie sănătoasă. Ne putem aștepta ca în următoarele luni să fie în Top 10.

Prima jucătoare e pe 37, ultima pe 82. Asta arată că va fi un turneu extrem de echilibrat și un tablou principal extraordinar de ofertant. La fel vor fi și calificările. Sunt multe turnee care nu au un tablou principal cum avem noi calificările. Vom avea meciuri lungi, meciuri disputate. Va fi o provocare mare pentru românce, care nu știu dacă vor avea parte de o tragere la sorți ușoară. Tabloul mi se pare extrem de atractiv.

Venim acum într-un alt context, la început de sezon. Cred că e mult mai avantajos pentru noi. Inițial am fost sceptic, dar cred că suntem mai bine așa. Turneul arată incredibil și vom avea puține retrageri, sunt sigur. Îmi doresc să vină la Cluj doar jucătoarele care vor să vină aici. Faptul că am primit de două ori titlul de cel mai bun turneu WTA250 din lume atrage mult.

Am primit mesaj de la diverse jucătoare care cereau wild card, Alize Cornet, Timea Babos, amândouă mi-au transmis că își doresc să vadă cum e acest turneu. România e o piață importantă pentru WTA deoarece sunt puține țări în care tenisul feminin e mai popular decât cel feminin.

Acest turneu va fi mult mai puternic în februarie. Avem o notorietate, jucătoarele știu la ce să se aștepte. Eu îmi doresc mult ca Simona să revină și să o vedem în 2025 la Transylvania Open", a declarat directorul competiției, Patrick Ciorcilă, la ZIUA Live.

Costurile turneului de la Cluj-Napoca depășesc un milion de euro

Directorul Transylvania Open a dezvăluit și care sunt consturile de organizare ale unei astfel de competiții, care se ridică la cele mai înalte standarde WTA.

"Premiile sunt departe de a fi cel mai mare cost al turneului. Cele mai mari costuri sunt cele operaționale, taxe, impozite. Costurile depășesc 1.5 milioane de euro în acest an. Toate se scumpesc, curățenie, logistică, față de octombrie anul trecut au crezut cu 10-15%.

Trebuie să creștem veniturile, dar e o chestie asumată și o facem din pasiune. Cred că avem un brand important în România. Aș minți să spun că nu mi-aș dori să devină sustenabil. Mai avem până acolo, dar sunt pe un drum bun", a spus Ciorcilă.

Româncele vor fi din nou în prim-plan la Transylvania Open

În 2021 Simona Halep juca finala la Cluj-Napoca, iar în 2023, Gabriela Ruse a fost și ea prezentă în ultimul act. Organizatorii speră ca și la ediția din 2024 jucătoarele autohtone să reușească o performanță asemănătoare.

"Ana Bogdan e singura care a prins lista datorită clasamentului. Din fericire avem și wild card-uri disponibile. Deja am oferit două, către Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Gabi a jucat finala la Cluj în octombrie și sper să facă din nou un turneu bun. Vom avea 4 românce care vor juca în calificări, urmează să anunțăm. Sper să avem multe românce departe", a transmis Patrick Ciorcilă.

Transylvania Open 2024 va avea loc în perioada 3-11 februarie în BT Arena din Cluj-Napoca. Cei care doresc să participe la turneu pot achiziționa atât bilete pentru una dintre zilele competiției, cât și abonamente pentru întreg turneul.

Prețul biletelor la Transylvania Open 2024:
  • Ziua 1 – 65 lei
  • Ziua 2 – 65 lei
  • Ziua 3 – 65 lei
  • Ziua 4 – 65 lei
  • Ziua 5 – 95 lei
  • Ziua 6 – 95 lei
  • Ziua 7 – 190 lei

Prețul unui abonament este de 590 lei și vor putea fi achiziționate pe pe site-ul entertix.ro.

Pentru meciurile din zilele de calificări (3-4 februarie), biletele vor fi gratuite și sunt disponibile pentru rezervare începând cu data de 15 ianuarie, iar la fața locului, în timpul turneului, vor fi 300 de bilete, la casieria BT Arena.

Comenteaza