Toni Conceicao, după ce CFR Cluj a cucerit titlul: “Mă bucur pentru echipă și pentru fiecare jucător în parte”

Toni Conceicao, după ce CFR Cluj a cucerit titlul: “Mă bucur pentru echipă și pentru fiecare jucător în parte”
| Foto: foto facebok.com/cfr1907

Tehnicianul portughez a oferit o serie de declarații, despre formația de la care a fost demis la începutul acestui an, desi se afla pe primul loc în clasament.

Venit ca înlocuitor al lui Edi Iordănescu la începutul stagiuenii, Antonio Conceicao a fost antrenorul care a rezistat cel mai mult pe banca CFR-ului în acest sezon. Deși a ratat calificarea în grupele Europa League, lusitanul a dus formația clujeană pe primul loc, unde a și lăsat-o când a fost demis. Acum, tehnicianul a vorbit despre plecarea sa, dar și-a arătat și recunoștința față de Dan Petrescu, care i-a mulțumit după ce echipa a cucerit titlul.

Conceicao a ținut să îi felicite pe “feroviari”. “Mă bucur pentru echipă, pentru fiecare jucător în parte, pentru suporterii care au fost mereu aproape de ei, cât şi pentru club. Era important pentru CFR să menţină o constanță, să arate că problemele din urmă cu 4-5 ani au fost depăşite şi că este cea mai bună echipă din România. CFR a meritat acest titlu”, a spus lusitanul pentru Prosport.

Antrenorul a vorbit și despre Dan Petrescu, cel care i-a mulțumit la finalul meciului cu CS U Craiova. “E simpatic şi-i mulţumesc pentru cuvinte. Repet, CFR a câştigat acest campionat datorită jucătorilor, fotbalişti cu multă experienţă. Trofeul e al lor, nu al meu, nu al lui Dan. E adevărat că am fost acolo pentru 23 de meciuri şi mi-am facut treaba cât de profesionist am putut, însă nu am cum să spun că victoria este mea, succesul este  datorat exclusiv jucătorilor. Ei trebuie felicitaţi pentru că au obţinut ceea ce şi-au dorit, au muncit enorm”, a spus Conceicao.

Portughezul a explicat și motivele plecării sale de la CFR . “A fost o despărţire normală, ne-am înţeles amiabil. Mi s-a spus că misiunea mea la CFR s-a terminat şi am fost nevoit să înţeleg. Recunosc că nu m-am aşteptat la aşa ceva şi am fost puţin trist. Se tot vorbea prin club că aş putea fi înlocuit, existau zvonuri, însă eu tot nu credeam. Aşa e viaţa antrenorilor, pe mine nu mă mai miră nimic în fotbal. Nu a fost corect ce mi s-a întâmplat, mai ales că e a doua oară când o păţesc la CFR. A trecut. Sunt împăcat şi liniştit.”, a precizat antrenorul.

Antonio Conceicao a avut trei mandate pe banca CFR-ului și a cucerit cu formația din Gruia două Cupe și o Supercupă a României.

Comenteaza