Surpriză în staff-ul Universităţii: Mihai Neşu va fi videoanalist

Surpriză în staff-ul Universităţii: Mihai Neşu va fi videoanalist
Fostul fotbalist Mihai Neşu revine în fotbal la Cluj, ca videoanalist. El a rămas paralizat după o accidentare la un antrenament al echipei FC Utrecht, iar acum va face parte din staff-ul "studenţilor", după ce actualul antrenor principal, George Ogăraru, l-a convins să accepte acest post.

 

Neşu a pus punct carierei fotbalistice în 2012, când a rămas paralizat de la gât în jos, după ce un coleg de la FC Utrecht i-a căzut pe coloană.

"Mai este un membru în staff-ul nostru. Este vorba de Mihai Neşu care va fi implicat ca videoanalist în cadrul Universităţii Cluj. M-am bucurat foarte mult că a acceptat şi lucrul acesta o să-l ajute şi pe el. El este la Oradea acum şi va veni de trei ori pe săptămână la Cluj. În plus ceea ce implică activitatea de video - analist poate fi făcut şi de acasă", a spus noul antrenor al Universităţii Cluj, George Ogăraru.

Proiect pe 3 ani la "U"

Tânărul tehnician a vorbit despre intenţiile sale la Cluj şi a mărturisit că a avut şi alte oferte, dar a ales Universitatea deoarece aici a găsit stabilitate.

"De când am venit, zi și noapte am lucrat pentru a cunoaște cât mai bine echipa, oamenii și orice detaliu legat de Universitatea pentru că eu cred că detaliile sunt cele care fac diferenţa în fotbal şi nu vreau să-mi scape niciunul. Eu sunt foarte bucuros că sunt prezent aici. Am venit pentru un proiect pe trei ani de zile pentru că este ceea ce mi-am dorit pentru că eu cred în stabilitate şi este nevoie de timp, aşa cum spunea şi domnul Mircea Lucescu, pentru a schimba lucrurile şi pentru a lăsa ceva în urmă.

Am adus alături de mine un antrenor olandez pe care eu îl cunosc din 2006, când m-am transferat la Ajax şi a venit alături de mine ca şi director tehnic. Anul trecut am lucrat împreună la Ajax. În toată această perioadă din 2006 am ţinut legătura şi cred că am învăţat foarte multe lucruri unul de la celălalt. Am venit amândoi entuziaşti la Universitatea Cluj. I-am explicat şi lui despre istoria acestui club, despre oraş, oameni despre mediul civilizat şi despre condiţiile existente la Universitatea Cluj. Acum s-a convins şi el de aceste lucruri. Am cunoscut şi echipa împreună şi credem că putem să facem lucruri frumoase la Universitatea", a mai spus Ogăraru.

Odată cu venirea lui George Ogăraru a venit şi un nou antrenor cu portarii, Alin Dincă, care în trecut a mai antrenat Borrusia Dortmund şi Standard Liege. Referitor la permisiunea de a sta pe banca de rezerve, Ogăraru a primit o derogare, deoarece încă nu are licenţa PRO.

"Sunt înscris la cursurile licenţei PRO, sunt în curs de obţinere a acestei licenţe. Apreciez ce face domnul Apolzan aici. Există o derogare şi pot sta pe bancă. Încerc să aduc din filosofia olandeză tot mai mult. Am un profil ofensiv. De la Zenga am luat organizarea defensivă, de la Protasov, atacul, de la Lăcătuş, agresivitatea pe care trebuie să o impui, dar prefer un stil ofensiv", a explicat tânărul tehnician.

"E bine să fiu aici, la Cluj. Chiar îmi doresc să lucrez cu George Ogăraru din nou, ar fi pentru a treia oară când lucrăm împreună. Eu am fost antrenor secund la prima echipă când el era jucător la Ajax. Este un tip talentat şi cred că avem multe lucruri în comun. Sunt de o săptămână şi am văzut dorinţă de joc. Vreau să imprimăm un pic de stil olandez. E o plăcere pentru mine că mă aflu aici. Sper să facem treabă bună", a declarat directorul tehnic olandez Alfons Groenendijk.

Comenteaza