Surpriză în Gruia. Nou-promovata UTA a reușit să se impună în fața campioanei

Surpriză în Gruia. Nou-promovata UTA a reușit să se impună în fața campioanei

Formația revenită în Liga 1 la începutul sezonului i-a provocat trupei lui Dan Petrescu al doilea eșec consecutiv pe teren propriu în campionat.

Deși partida a fost în pericol din cauza unor probleme cu instalația de nocturnă, jocul dintre cele mai titrate echipe din afara capitalei s-a disputat în cele din urmă. CFR Cluj a preluat inițiativa încă din primele minute, în timp ce oaspeții s-au bazat pe organizarea defensivă.

Prima ocazie a “feroviarilor” a venit încă din minutul șapte, când Rondon a ratat șansa de a deschide scorul după centrarea lui Camora. Soares și-a încercat norocul de la distanță (16), iar Chipciu a trecut și el pe lângă gol (25), însă goalkeeper-ul arădenilor a reținut de fiecare dată.

În ultimele minute ale reprizei, presiunea gazdelor a crescut, iar Erico a fost aproape de a înscrie în propria poartă (41). La faza imediat următoare, Chipciu a primit în careu și a trimis un șut frumos, care a lovit bara porții lui Iacob (42). Astfel, scorul pauzei în Gruia a fost 0-0.

Oaspeții au început mai bine actul secund, iar la șase minute de la reluare Buhăcianu a păcălit defensiva clujeană, însă șutul său la colțul scurt a fost blocat de Bălgrădean (51). Gazdele au revenit în ofensivă și au răspuns prin Debeljuh, a cărui lovitură de cap nu a trecut departe de poarta arădenilor.

Chiar dacă au pus presiune pe adversari, elevii lui Dan Petrescu nu au reușit să treacă de barajul defensiv al trupei lui Laszlo Balint. UTA a profitat de neatenția “feroviarilor”, iar Buhăcianu a driblat în marginea careului, i-a pasat lui Hora, care l-a învins pe Bălgrădean (75).

Deși au avansat cu întreaga echipă în jumătatea adversă, arădenii s-au apărat eroic și au reușit să obțină un rezultat surprinzător în fața campioanei, scor 1-0.

Echipe de start:

CFR Cluj: Băgrădean – Susic, Ciobotariu (Zunic ‘88), Burcă, Camora – Itu (Debeljuh ‘46), Soares (Djokovic ’83), Păun – Chipciu (Costache ‘73), Rondon (Vojtus ‘82), Pereira

UTA: Iacob – Tomozei, Erico, Benga, Rrumbullaku – Miculescu (Buhăcianu ‘46), Roșu, Albu, Tescan (Popescu '90+4) – Morar, Hora (Melinte ‘88)

Comenteaza