Surpriză în Gruia. FC Botoșani se întoarce în Moldova cu toate cele trei puncte

Surpriză în Gruia. FC Botoșani se întoarce în Moldova cu toate cele trei puncte
| Foto: facebook.com/cfr1907

Fără Dan Petrescu pe bancă, CFR Cluj a pierdut pe propriul teren în fața formației conduse de Mihai Teja, scor 0-1, în runda cu numărul 5 din Superligă.

Cu doar câteva minute înainte de meci, o ploaie torențială i-a surpins pe cei prezenți pe stadion, dar desfășurarea partidei nu a fost afectată. CFR Cluj a început încă din start să pună presiune și a dominat la capitolul posesie.

Totuși, primele ocazii au venit abia în minutul 19, când Bordeianu și mai apoi Hoban l-au pus la încercare pe Pap, dar goalkeeper-ul oaspeților a fost la post. Imediat, Malele a scăpat singur cu același Pap, dar l-a luat la țintă pe portar (20).

Chiar dacă ploaia a început din nou la Cluj, de această dată și mai puternică, CFR a continuat să fie echipa cu inițiativă. Debutantul Malele a avut o nouă șansă de a marca, însă a ratat execuția din apropiere (27). Contrar cursului jocului până la acel moment, FC Botoșani a reușit să deschidă scorul după ce prima jumătate de oră s-a scurs.

Braun a trimis o pasă la adversar, Tircoveanu a profitat și l-a lansat pe Camara între stopperii campioanei, iar atacantul originar din Guinea a trimis din cădere pe lângă Sava (31). Campioana a răspuns dintr-o fază fixă, care a adus aminte de primul gol marcat împotriva Chindiei, centrare din corner retrimisă de Hoban în apropierea porții, însă de această dată Muhar nu a reșit să marcheze (36).

"Feroviarii" s-au instalat în jumătatea adversă în minutele ce au urmat, însă au părut precipitați de multe ori, în timp ce în tribună tensiunea era în creștere. Clujenii au căutat cu disperare egalarea, însă scorul pauzei în Gruia a fost 0-1.

La revenirea de la cabine, partida s-a desfășurat după același scenariu. Campioana a încercat să atace, în timp ce oaspeții au cedat inițiativa și au încercat acțiuni rapide, care să destabilizeze organizarea clujenilor. Prima ocazie a venit abia în minutul 57, când Deac a trimis pentru Hoban, care a șutat peste transversală.

Ocaziile au continuat să apară, dar jucătorii CFR-ului au părut lipsiți de inspirație fără Dan Petrescu pe bancă. În minutul 68, Păun a trimis cu capul după un corner executat de Petrila, însă balonul a căuzt pe transversală. Situația s-a repetat 10 minute mai târziu, când același Păun a șutat din marginea careului, dar mingea s-a încăpățânat să nu intre în poarta și a lovit din nou bara (78).

Cu 6 minute înainte de finalul timpului regulamentar, Camara a avut șansa să închidă meciul, însă șutul său a fost respins de Sava în corner (84). Răspunsul campioanei a venit un minut mai târziu, din deja tradiționala lovitură de colț, dar balonul centrat s-a scurs agonizant prin fața lui Yuri și pe lângă poarta Botoșaniului.

Comenteaza