Surpriză în Cupa României. U-BT a fost învinsă dramatic în semifinale

Surpriză în Cupa României. U-BT a fost învinsă dramatic în semifinale
| Foto: championsleague.basketball

La capătul unui meci echilibrat, formația pregătită de Mihai Silvășan a pierdut contra lui CSO Voluntari, deținătoarea trofeului, scor 81-80, în penultimul act al competiției.

Jocul de la Craiova a început echilibrat. Aruncările de la mare distanță au fost principala armă ofensivă a celor două formații, cu un plus pentru ilfoveni, care au și reușit să se distanțeze la o diferență formată din două cifre. Deși au avut mari probleme în ofensivă, “studenții” au redus din ecart, iar la capătul primului sfert, scorul era 20-14 în favoarea lui CSO Voluntari.

În următoarele 10 minute, U-BT a continuat cursa pentru revenire pe tabelă. Nivelului jocului echipei pregătite de Mihai Silvășan a crescut, iar campioana a reușit să egaleze la 35. Cu toate acestea, tot ilfovenii au fost cei care au încheiat sfertul în avantaj, 40-37.

La revenirea de la cabine, CSO Voluntari a reușit din nou să se distanțeze. Clujenii au pornit din nou în cursa pentru reducerea diferenței, iar o intercepție și două puncte reușite de Brandon Brown în ultimele secvențe ale sfertului i-au adus pe “studenții” în avantaj pe tabelă, 60-57.

U-BT a menținut un avantaj fragil pe aproape întreaga durată a ultimului sfert. Totuși, tensiunea a atins cote maxime în ultimele secunde ale partidei, când CSO Voluntari a preluat din nou conducerea. La ultimul atac al “studenților”, când diferența era de doar un punct, Patrick Richard și-a asumat responsabilitatea, însă a rata aruncarea finală, iar U-BT a pierdut, scor 81-80.

Cel mai bun marcator al formației clujene a fost Giordan Watson (17 puncte, o pasă decisivă), urmat de Patrick Richard (15 puncte, 6 recuperări) și Elijah Stewart (14 puncte, o recuperare).

Comenteaza