Suporterii dinamovişti sesisează printr-o petiţie Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

Suporterii dinamovişti sesisează printr-o petiţie Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
Suporterii dinamovişti prezenţi la meciul CFR Cluj-Dinamo Bucureşti au întomcit o petiţie online adresată Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, prin care îşi manifestă dezaprobarea viazvi de modul în care au fost trataţi la meciul cu CFR.
“Organizatorii au interzis accesul în incintă celor care cumpăraseră deja bilete pentru sectorul “oaspeţi”. Încălcând flagrant şi abject orice urmă a drepturilor omului, administratorii societăţii s-au folosit şi de calitatea de organizatori ai evenimentului sportiv CFR Cluj - FC Dinamo Bucureşti pentru a agresa suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti aflaţi în alte sectoare ale stadionului şi care se manifestau paşnic”, precizează iniţiatorii petiţiei, care semnează “suporterii dinamovisti prezenti la CFR Cluj – Dinamo".

Petiţia are în prezent peste 130 de semnături. Autorii textului mai vorbesc de eroul Revoluţiei din 1989 de la Cluj Călin Nemeş, în contrast cu modul în care suporterilor echipei oaspete le-a fost obstrucţionat accesul la meciul cu CFRCluj.

Conducerea clubului de fotbal CFR Cluj a permis accesul în peluza rezervată echipei oaspete la meciul echipei clujene cu Dinamo doar fanilor dinamovişti care au avut buletin eliberat în Bucureşti sau în judeţul Ilfov. Suporterii dinamovişti care au intrat la peluza respectivă au ieşit la pauză afară, în semn de solidaritate cu colegii lor care au fost ţinuţi la poartă.

Reprezentanţii CFR-ului au precizat că au anunţat din timp faptul că la peluza galeriei oaspete se va putea intra doar cu buletin de Bucureşti sau de ilfov, restul suporterilor fiind invitaţi să cumpere bilete în altă parte. Pe de altă parte, reprezentanţii firmei de apză cari asigură ordinea în stadionul "Dr. Constantin Răpdulescu" spun că nu au restricţionat accesul în peluza respectivă al galeriei, care ar fi alcătuită în special din persoane din Bucureşti, ci doar al simpatizanţilor echipei Dinamo.

Poţi citi sau semna petiţia aici.

Comenteaza